AltcoinsCardanoDogecoin

Amerikanske lovgivere foreslår et forbud mod transaktioner med Tether og kinesiske blockchain-netværk – hvad er CLARITY-loven, og hvorfor er den så kontroversiel?

I den amerikanske kongres er lovgivere ved at foreslå en lov, der sigter mod at forbyde amerikanske regeringsembedsmænd at transagere med Tether’s USDT, kinesiske blockchain-netværk og “andre fremmede fjender.”
De amerikanske repræsentanter Zach Nunn (R-IA) og Abigail Spanberger (D-VA) har introduceret et bipartisansk lovforslag, CLARITY Act, der sigter mod at regulere regeringsembedsmænds cryptocurrency-transaktioner og brugen af blockchain-teknologier.

**CLARITY Act Explained
CLARITY Act er indstillet “til at forbyde visse handlinger og kræve rapportering for at forsvare mod de økonomiske og nationale sikkerhedsrisici, som fremmede fjendtlige blockchain-netværk udgør.” Repræsentanterne mener, at Kinas blockchain-netværk og dem fra “uregulerede, selvudnævnte ‘supranationale’ virksomheder” kan “udgøre risici” for USA’s nationale sikkerhed og udenrigspolitiske interesser.

Lovforslaget har til hensigt at forbyde regeringens brug af “dækket distribueret hovedbogsteknologi og blockchain-udstyr eller tjenester,” så længe de leveres af de nævnte virksomheder, herunder Tethers moderselskab iFinex, Kinas Blockchain-baserede Service Network (BSN), Spartan Network, Conflux Network og Red Date Technology.
Nunn sagde, “Inden for de næste ti år vil hver amerikaner have følsomme, private data gemt ved hjælp af blockchain-teknologi.” Han tilføjede, at “Kinas tunge investering i denne infrastruktur udgør et kolossalt problem for national sikkerhed og datasikkerhed.”
Spanberger, der tidligere har arbejdet som CIA-agent, delte sin holdning. Hun sagde, “Den kinesiske kommunistpartis investering i et statskontrolleret blockchain-netværk udgør betydelige risici for amerikansk datasikkerhed.”

**Kinas digitale yuan og BSN
En rapport fra Stanford University analyserer forbindelsen mellem BSN og Kinas centralbankdigitale valuta (CBDC) eller digitale yuan.
Den kinesiske regering planlægger at udvikle et globalt universelt digitalt betalingsnetværk (UDPN), der muliggør en standardiseret digital valutatransfermetode og betalingsprocedure for enhver informationssystem. UDPN vil understøtte CBDC udstedt af forskellige lande, formodentlig inklusive den digitale yuan.

Top  YPRED: Den nye revolution inden for AI-analyse i kryptoindustrien

**Loven og TikTok-forbuddet
Repræsentant Nunn sammenlignede de risici, som blockchain-netværk ejet af fjendtlige stater udgør, med de “nationale sikkerhedsrisici”, som TikTok udgør. Han sagde, “Hvis vi ikke handler nu, vil det være en katastrofe, der er 1.000 gange værre end Kinas ejerskab af TikTok.”
I 2022 godkendte præsident Joe Biden en lov, der forbød føderale regeringsansattes brug af TikTok. Appen blev også forbudt i 34 af de 50 stater med henblik på statslige embedsmænd, ansatte og entreprenører.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button