Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

BIS afslører ny fase for centralbankernes digitale valuta

Warum dieser 70-jährige Milliardär Bitcoin besitzen möchte

Bank for International Settlements annoncerer nyt fokus på privatliv i detail-CBDC

Bank for International Settlements (BIS) har afsløret, at dens centralbank digitale valuta (CBDC) i år går ind i en ny fase.

Dubbed ‘Aurum’, vil CBDC-projektet udforske “privatlivet ved betalinger i detail-CBDC’er”, bemærkede BIS. Meddelelsen kom tirsdag som en del af BIS’s første seks projekter til 2024 under sit innovationshub-arbejdsprogram.

“Målet er at udnytte ekspertise fra akademikere og privatlivsregulatorer til at fremme centralbankers forståelse af privatliv i designet af CBDC-systemer,” stod der i planen.

Projekterne blev annonceret af Cecilia Skingsley, der leder BIS Innovation Hub. “Da finansindustrien adopterer nye teknologier, skal vi forstå, hvordan de påvirker centralbankers kerneopgaver. Centralbanker undersøger aktivt potentialet for nye teknologier til at hjælpe med at opfylde deres mandater,” understregede hun.

Projekt Aurum er et fælles samarbejde mellem BIS Innovation Hub Hong Kong Centre, Hong Kong Monetary Authority og Hong Kong Applied Science and Technology Research Institute.

Projektet blev først annonceret i oktober og er et toleddet detail-CBDC-system. Det involverer mellemledede CBDC og stablecoins bakket op af CBDC i interbank-systemet.

Derudover har det finansielle services-gigant planlagt at arbejde med avanceret dataanalyse og tokenisering.

Under en BIS-seminar på mandag sagde Skingsley, at BIS Innovation Hub planlægger flere initiativer for at teste tokenisering af finansielle instrumenter.

“Tokenisering er et vigtigt område, hvor vi allerede har lanceret et projekt, og planlægger flere initiativer.”

Announced 11. januar sigter Project ‘Promissa’ mod at opbygge et proof-of-concept (PoC) af en platform for digitale “tokeniserede” løfterige noter. International Monetary Fund (IMF) vil fungere som observatør for at overvåge projektets udviklinger.

Ud over Aurum CBDC-initiativet arbejder BIS også på Project mBridge, en multip-CBDC-fælles platform til engros tværnationale betalinger.

I september annoncerede BIS og centralbankerne i Frankrig, Singapore og Schweiz en vellykket test af tværnationale regler for engros-CBDC’er. Kaldt Project Mariana, demonstrerede testen gnidningsfri overførsel af wCBDC’er på tværs af forskellige netværk.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version