Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Data Privacy i Krypto: Hvordan Top Apps Sporer og Indsamler Brugerdata

Bitcoin (BTC) steht vor einem parabolischen Anstieg, Krypto-Experte prognostiziert eine Rallye

Popular cybersecurity company Surfshark har for nylig analyseret de 15 mest populære crypto-apps for at finde ud af, hvor mange data hver enkelt indsamler. De fandt ud af, at ni af disse apps bruger indsamlet data til at spore deres brugere. Det er dog ikke kun mængden af data, der indsamles, men hvordan det administreres, fortalte Lead Researcher Agneska Sablovskaja til Cryptonews. Hun tilføjede, at virksomheden især var overrasket over Binance og Binance.US.

## Data Privacy is Key in Crypto

Ifølge Surfsharks Sablovskaja “står data privatliv som en grundlæggende tillidspost, især inden for kryptovalutaens område. Vores undersøgelse afslører dataindsamlingspraksis for førende crypto-applikationer med det formål at fremme omhu og informeret brug blandt enkeltpersoner, der navigerer i disse følsomme digitale områder.”

Virksomheden valgte 15 apps med flest downloads i 2023 i vestlige lande fra AppMagic platformen. Holdet indsamlede data fra hver apps Apple App Store-side den 7. november 2023. Hver side angiver en liste over 32 unikke datapunkter grupperet i 12 kategorier. De offentliggjorde først rapporten den 14. november.

Alle analyserede crypto-apps er stadig blandt de 15 mest populære i vestlige lande. Artiklen nævner et par forskelle, der eksisterer nedenfor.

## The Most Data-intensive Crypto Apps

Blandt de 15 populære crypto-apps “skiller Robinhood sig ud som den mest datahungrende”, konkluderede rapporten. Det indsamlede 25 ud af 32 mulige brugerdata punkter i november.

Den anden mest datahungrende app er Crypto.com, der indsamler 20 datapunkter.
Coinbase er tredje med 18 datapunkter.

Nogle apps er dog mere privacy-orienterede. Ifølge Surfshark indsamler Bybit og Binance fire datapunkter hver.
Trust samler kun et ud af 32 datapunkter.

Desuden, indsamler 10 ud af de 15 analyserede apps data, der er knyttet til brugernes identitet. Kraken indsamler 11 unikke datapunkter, hvoraf ti er tilknyttet brugeren, herunder finansielle oplysninger, fotos eller videoer og produktinteraktionsdata.
Men det vigtigste problem ifølge cybersikkerhedsvirksomheden går ud over mængden af ​​indsamlet data – det er, hvordan data håndteres.

Tidligere blev dataene fra otte – men med Robinhood er det nu ni – af disse apps brugt til at spore brugere. Dette kan gøres ved at dele brugerdata med tredjepartsannoncører eller datamæglere.

Binance.US topper listen her. I november brugte den næsten to tredjedele af de indsamlede brugerdata til sporing. Sammenlignet med Binance, der kun brugte et datapunkt til at spore sine brugere.

## Binance Was a Surprising Case

Når det gælder Binance, fremhævede Surfshark Binance.US som et interessant tilfælde. Sablovskaja fortalte Cryptonews, at “Binance bragte nogle overraskende resultater.”

I november indsamlede den US-fokuserede applikation fire gange flere data end sin globale søster-app Binance. Binance.US indsamler 17 datapunkter, sammenlignet med kun fire, der blev indsamlet af Binance. Og dette til trods for, at Binance.US har færre funktioner end den globale version.

Binance.US fører også i datasporing blandt de 15 apps, da den bruger næsten to tredjedele af de indsamlede data til sporing. Dette betyder, at det sandsynligvis deles med tredjepartsannoncører eller datamæglere, sagde Lead Researcher.

Ifølge rapporten “Ser Binance ud til at være mere anonyme, da den ikke indsamler nogen kontaktinformation, hvor Binance.US indsamler alt – navn, e-mail-adresse, telefonnummer og fysisk adresse.”

Men dette er der, hvor den endelige forskel siden november vises, hvilket viser ændringer i økosystemet.

I november var den globale Binance-app stadig tilgængelig i US App Store. Men ved genoprettelsestidspunktet kunne holdet ikke finde siden. “På nuværende tidspunkt ser det ud til, at denne side ikke længere eksisterer,” sagde Surfshark.

Ifølge AppMagic-data var den globale Binance-app ikke på listen over mest downloadede apps i USA i december, selvom den i november rangerede som nr. 5, fortalte virksomheden Cryptonews.

Ikke mindst har Binance Holdings, dets amerikanske datterselskaber og grundlægger Changpeng ‘CZ’ Zhao været under skarp regulatorisk kontrol i en lang række lande i måneder.

Specifikt i USA ladede Securities and Exchange Commission (SEC) alle træ tidligere i år for flere forbrydelser, herunder “åbenlyst overtrædelse af føderale værdipapirlovgivning.”

Verdens største crypto-børs og dens grundlægger blev anklaget for “at engagere sig i flere uregistrerede tilbud og salg af kryptoaktiver og andre investeringsordninger.”

Så sent som i slutningen af november indgik Binance og CZ skyldig i at overtræde amerikanske hvidvaskningslove i et $ 4,3 milliarder forlig med US Justice Department, Treasury og Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

I mellemtiden har SEC fortsat med at undersøge Binance.US og CZ.

## Nogle Dataindsamlinger er Nødvendige, Men…

Sablovskaja fortalte Cryptonews, at dataindsamling kan være nødvendig for den korrekte funktion af appen eller overholdelse af lokale love.

“Imidlertid bør brugerne holde øje med apps, der indsamler meget mere data end alternative apps, især hvis disse data er knyttet til brugeren og bruges til sporing,” sagde hun.

Selvom disse apps har legitime begrundelser for dataindsamling og sporing, viser Robinhoods dataangreb i 2021 og IRS’s anmodning til Kraken om at offentliggøre brugerdata, at der ikke er nogen garanti for, at data, der deles med crypto-apps, forbliver utilgængelige for tredjepart – og nogle gange ondsindede – parter.

Ifølge Sablovskaja har nogle apps forpligtet sig til at opretholde maksimal brugernes privatliv. Hun fremhævede Trust og sagde, at den kun indsamler ét datapunkt (diagnosticer) og ikke bruger disse data til at spore sine brugere.

Desuden mener eksperten, at den bedste måde for brugerne at beskytte sig selv og deres privatliv på, er ved at uddanne sig selv om dataindsamlingspraksis for de apps, de bruger.

“Det er sikkert at antage, at de fleste mennesker, der bruger crypto, er opmærksomme på privatlivets fred. Det er vigtigt at udvide denne privatlivsbevidste mentalitet til crypto-apps også,” konkluderede Sablovskaja.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version