Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Eksperters uenighed om digital euro: Kan den ødelægge detailbankerne?

Analyst Dave the Wave erwartet neue Höchststände

Eksperter mødtes til diskussioner om en digital euro

Efter en to timers høring om potentialet for udstedelse af en digital euro har ekspertvidneudsagn ikke gjort meget for at afklare kontinentets lovgivningsmæssige debat om centralbankens digitale valutaer (CBDC’er).

Medlemmer af Europa-Parlamentet inviterede fire ekspertvidner til en høring tirsdag for at uddybe fordele og ulemper ved CBDC’er, mens lovgivere gennemgik lovforslagene om emnet.

Disse eksperter viste dog, at der er i stort set ingen enighed om de vigtigste spørgsmål om emnet, lige fra individuelle holdingsgrænser til om en digital euro overhovedet er nødvendig.

Den italienske økonom Ignazio Angeloni sagde for eksempel, at argumenterne fremlagt under høringen “ikke ville favorisere” en beslutning om at udstede en CBDC. Han tilføjede:

“En indgribende form for offentlig indgriben som denne ville være berettiget, kun hvis der fremkom klare beviser på funktionsforstyrrelser i det nuværende system. Men dette er ikke i syne i øjeblikket.”

Angeloni offentliggjorde en forskningsrapport om konsekvenserne af en digital euro i april med titlen “Digital Euro: Når i tvivl, afstå (men vær forberedt).”

Rapporten argumenterede for, at der stadig ikke er et klart “markedsmæssigt niche” for en digital euro at etablere sig på i dagens konkurrencedygtige detailbetalingslandskab. Hvis der er det, kan det skabe en “uhensigtsmæssig incitamentsstruktur” mellem detailbanker og den digitale euro, da sidstnævnte kan øge et “modstridende incitament” mellem traditionelle bankindskud.

Centralbanken har tidligere foreslået en holdingsgrænse på cirka 3.000 til 4.000 digitale euro pr. person for at afværge problemet. Selvom Angeloni antydede, at denne grænse muligvis ikke er tilstrækkelig, var Vicky Van Eyck – et andet ekspertvidne – mere optimistisk.

“Vi har ikke nogen interesse i at se banksystemet gå ned,” sagde Van Eyck, administrerende direktør for Positive Money Europe. “Men vi mener, at en midlertidig holdingsgrænse, der gradvist hæves gennem stresstest og forskning, er den rigtige måde at gå.”

Hvis bankindskuddene aftager på grund af en CBDC, vil store banker sandsynligvis være de første, der lider, ifølge Marieke Van Berkel – leder af detailbanksektionen i Den Europæiske Organisation for Kooperative Banker (EACB).

“Jo flere kunder du har, jo større bliver problemet,” sagde han og bemærkede, at bankerne oprindeligt havde foreslået en holdingsgrænse så lav som 60 euro.

Af de fire eksperter var den mest optimistiske med hensyn til CBDC’er Miguel Fernández Ordóñez, guvernør for Bank of Spain.

Ligesom andre centralbankfolk verden over roste guvernøren den digitale euro som et sikrere alternativ til både bankindskud og private kryptovalutaer. Faktisk kan en tilbagegang i indskud forårsaget af en CBDC hjælpe med at afregulere banksektoren ved at negere behovet for tilsynsforanstaltninger som indskydergaranti.

“Det, vi ser, er denne gradvise tilbagegang for den fysiske euro, og folk skifter til risikable private digitale valutaer, og det er endnu en grund til … at det er nyttigt at have en offentlig valuta,” sagde Ordóñez.

Sidste uge sagde chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, at hendes søn mistede størstedelen af sin investering efter at have spekuleret på det private kryptomarked sidste år.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version