AltcoinsCardanoDogecoin

Europæiske bankmyndigheder udsender retningslinjer for likviditet og kapitalkrav til stablecoin-udstedere

Europæiske Banktilsynsmyndigheder udsteder retningslinjer for likviditet og kapitalkrav for stablecoin-udstedere i overensstemmelse med EU’s nye regler for markeder med kryptoaktiver (MiCA) regulering

EBA har offentliggjort retningslinjer, der definerer kravene til likviditet og kapital, der skal opfyldes af stablecoin-udstedere i overensstemmelse med den nye MiCA-regulering. Ifølge det nye rammeværk, der blev offentliggjort den 8. november, er det foreslåede regelsæt designet til at gennemføre en likvidationstest, hvor udbydere skal opretholde en fuld reservat af aktiver knyttet til stablecoins. Dette betyder, at kun aktiver af specifik kvalitet kan anvendes som grundlag for en stablecoin eller andre digitale aktiver.

Det primære formål med retningslinjerne er at sikre, at aktiver kan likvideres hurtigt for at generere kontanter til at tilbagebetale indløsninger til investorer, også under meget volatile markedsforhold. Dette er afgørende for at forhindre panikdrevne aktieudtrækninger og smittespredning i stressede markeder.

EBA fastholder, at det ved at anvende retningslinjerne vil muliggøre, at stablecoin-udstedere kan administrere deres aktivereservat. Baseret på resultaterne af likvidationstests kan myndighederne beslutte at styrke likviditetskravene for udbyderne for at adressere mere risici efter at anbefalingerne træder i kraft.

En anden bemærkelsesværdig højdepunkt i retningslinjeforslaget er den potentielle undtagelse af banker. EBA fastslog, at banker i nogle tilfælde kan undtages fra visse likviditetskrav, under forudsætning af at de allerede overholder reglerne om kapital og likviditet for eksisterende EU-bankreguleringer. De yderligere reguleringer har til formål at forhindre uretmæssige kapital- eller likviditetsfordele for udbydere af stablecoins, som kan omfatte ikke-bankinstitutioner, hvis de overholder de samme politikker.

EBA understregede, at forslaget stadig befinder sig i høringsfasen, hvilket giver mulighed for offentlig feedback. Høringsperioden vil vare indtil den 30. januar 2024, hvor MiCAR vil holde sin første offentlige høring.

Top  XRP-Preis gibt nach Teilsieg gegen die US-Börsenaufsichtsbehörde nach, aber Aufwärtstrend könnte sich fortsetzen

I henhold til EU’s øgede fokus på kryptovalutaer advarede Bank of England (BoE) og Financial Conduct Authority (FCA) om potentielle risici forbundet med stablecoins og offentliggjorde de indledende forslag til regulering af stablecoins som en del af den kommende regulering af kryptosektoren. Ifølge det fælles rammeværk frigivet den 6. november er disse retningslinjer fokuseret på systemiske detailbetalingsløsninger, der involverer stablecoins og relaterede tjenesteudbydere, såsom betalingsplatforme.

Myndighederne understregede risiciene ved anvendelse af stablecoins i systemiske betalingssystemer og foreslog, at de skal underlægges tilsvarende reguleringsstandarder. For at styrke denne målsætning sendte BoE et brev til bank-CEO’er, der beskriver, hvordan finansielle institutioner skal forvalte tokeniserede indskud, hvis de tilbyder dem. Ifølge brevet skal indlånstagere, der ønsker at udstede e-penge eller regulerede stablecoins til detailkunder, gøre dette gennem separate, ikke-indlånstagende og isolerede enheder.

Det forventes, at de heraf følgende nøje regulering vil mindske risici forbundet med manglende regulatorisk klarhed, svindel og hvidvaskning af penge, når de implementeres.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button