Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Filippinske regering udsteder tokeniserede obligationer på blockchain, efter den globale trend inden for obligationsmarkedets innovation

Saylor's Stand as BTC Dips Amid Fed Shift

Den Filippinske Skatkammerhar meddelt sin plan om at udstede tokeniserede skatkammerobligationer for første gang på mandag, efter at have aflyst en traditionel auktion, der oprindeligt var planlagt til samme dag.

I en historisk bevægelse har Filipinernes Skatkammer til hensigt at lancere udstedelsen af tokeniserede skatkammerobligationer, hvilket markerer et betydeligt skridt i retning af udvidelsen af landets indenlandske gældsmarked. Udstedelsen, der er planlagt til mandag, erstatter en traditionel auktion og er en del af regeringens initiativ til at modernisere dets finansielle infrastruktur.

Skatkammeret sigter mod at tilbyde mindst 10 milliarder pesos (ca. 179 millioner dollars) i værdi af tokeniserede obligationer med en varighed på et år. Disse obligationer er specifikt designet til institutionelle købere, herunder statslige finansielle institutioner såsom Udviklingsbanken i Filippinerne og Filippinernes Jordbrugsbank.

De tokeniserede obligationer vil være tilgængelige for institutionelle købere i mindstebeløb på 10 millioner pesos, med stigninger på 1 million pesos. Med en udløbsdato sat til november 2024 forventes det, at disse obligationer med en varighed på et år vil give en ny investeringsmulighed for institutionelle deltagere.

Udstedelsen af tokeniserede skatkammerobligationer vil blive udført ved hjælp af distribueret hovedbogsteknologi (DLT) som en del af en bevis på koncept. Mens DLT-registeret vil spille en afgørende rolle, vil den officielle registrering af obligationerne blive opretholdt i det nationale register for værdipapirer uden fysisk form (NRoSS) sammen med blockchain-systemet.

Flytningen har til formål at vise de potentielle fordele ved DLT på finansmarkederne, herunder mindsket afviklingsrisiko og øget effektivitet. Ved at udnytte blockchain har regeringen til hensigt at udforske muligheder for at reducere udstedelses- og administrationsomkostninger, hvilket potentielt kan tillade mindre beløb eller fraktionering af obligationer.

Deputy Treasurer Erwin Sta nævnte, at regeringen vil “fortsætte med at studere teknologien og teste, hvor langt vi kan tage den” , da han blev spurgt om muligheden for kontinuerlig brug af tokeniserede realverdensaktiver og obligationer.

Filippinske regering udsteder tokeniserede obligationer på blockchain, i tråd med den globale tendens inden for obligationsmarkedets innovation

Dette er et betydeligt skridt, men det er ikke første gang, blockchain bliver brugt til regeringens obligationer i Filippinerne; i 2020 blev der anvendt en blockchain-løsning for appen bonds.ph, der gjorde det muligt for forbrugerne at købe detail-handelsobligationer (RTB).

Filippinernes beslutning om at udstede tokeniserede obligationer afspejler en bredere tendens blandt asiatiske regeringer, der udforsker det tokeniserede obligationsmarked.

Hong Kong udstedte $100 millioner i tokeniserede grønne obligationer i februar under sit grønne obligationsprogram og udnyttede Goldmans Sachs tokeniseringsprotokol. I august beskrev Hong Kongs centralbank, hvordan tokenisering kunne forbedre effektivitet, likviditet og gennemsigtighed på obligationsmarkederne.

Også Singapore har igangsat pilotprojekter til tokenisering af realverdensaktiver i samarbejde med JPMorgan, DBS Bank, BNY Mellon og Apollo. De Forenede Arabiske Emirater har indgået partnerskab med HSBC om tokenisering af obligationer.

Uden for Asien har Tel Aviv-børsen i Israel gennemført en proof-of-concept for tokenisering af fiatvaluta og regeringens obligationer.

I mellemtiden har SC Ventures, innovations- og fintech-investeringsafdelingen i Standard Chartered, introduceret Libeara, en revolutionerende tokeniseringsplatform med fokus på at demokratisere investering ved at skabe mere tilgængelige, gennemskuelige og sikre markeder. Platformen vil levere den første tokeniserede obligationsfond i Singapore dollar for akkrediterede investorer.

Regeringer over hele verden udforsker i stigende grad blockchain-baseret tokenisering af realverdensaktiver, hvilket har vakt interesse fra store finansielle institutioner som JPMorgan og HSBC.

Selvom Den Europæiske Investeringsbank (EIB) ikke udsteder regeringens obligationer, har den været en produktiv udsteder af tokeniserede obligationer. EIB har allerede udstedt fire tokeniserede obligationer, med yderligere i støbeskeen. På samme måde udstedte Verdensbanken en €100 millioner digitalt indfødt obligation i oktober.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version