AltcoinsCardanoDogecoin

Forskning fra BIS: Fiat-backed stablecoins er ikke et sikkert værdiopbevaringsmiddel

Undersøgelse rejser tvivl omkring stablingsgraden af Stablecoins

En ny forskningsrapport fra Den Internationale Udviklingsbank (BIS) har afsløret, at fiat-backede stablecoins ikke er en sikker værdiopbevaring.

Ifølge rapporten var fiat-backede stablecoins kun i stand til at opretholde deres dollarpiggeforhold 94% af tiden fra januar 2019 til september 2023, hvilket faldt kort i forhold til den 100% sikkerhed, der ofte loves i projektvedtægterne.

Crypto-backede stablecoins og råvare-backede stablecoins klarede sig endnu værre med piggeforhold på henholdsvis 77% og 50%.

BIS påpegede, at kun syv fiat-backede stablecoins formåede at holde deres afvigelser fra piggen under 1% i mere end 97% af deres levetid.

Bekymringer om transparensen af reservefondene for stablecoins

Ud over at sætte spørgsmålstegn ved stabiliteten af piggeforhold rejste BIS bekymringer omkring manglen på tilsyn i stablecoin-udstedernes reservepraksis. Nogle udstedere gennemfører ikke uafhængige revisorcertificerede revisorer til at revidere deres reserver.

Selv når der gennemføres revisioner, bemærkede BIS en manglende fælles rapporteringsstandard i reserveopgørelserne.

Rapporten understregede de potentielle usikkerheder vedrørende stablecoins evne til at konvertere brugernes aktiver på forespørgsel og de potentielle finansielle stabilitetsimplikationer i tilfælde af, at en krise opstår.

“Som et resultat er det umuligt at vurdere med nogen grad af tillid kvaliteten af de underliggende reserveaktiver for mange stablecoins,” skrev BIS og tilføjede, at dette gør det “uklart, om disse stablecoins ville være i stand til at konvertere brugernes stablecoins på forespørgsel.”

Rapporten fra BIS rejser dermed seriøse spørgsmål omkring stabiliteten og gennemsigtigheden af stablecoins, som er blevet en væsentlig del af den digitale valutaøkonomi.

Top  Meme Kombat Hits $1 Million Milestone in Presale: Here's Why Investors Are Rushing In

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button