AltcoinsCardanoDogecoinRipple

HSBC Holdings vil tilbyde sikkerhedsservice til digitale aktiver til institutionelle klienter

HSBC lancerer nye digitale aktiver custody services

HSBC Holdings sigter mod at introducere en custody service for digitale aktiver, der henvender sig til institutionelle klienter, der søger eksponering for tokeniserede værdipapirer.

Den globale bank vil tilbyde den nye service i samarbejde med Metaco, et teknologifirma ejet af Ripple Labs, ifølge en onsdagsrapport fra Bloomberg.

Den kommende custody service forventes at gå live i 2024 og vil supplere HSBC’s eksisterende digitale aktiver udstedelsesplatform, kendt som HSBC Orion.

For kun en uge siden lancerede banken et system til udstedelse af tokeniseret guld, som bruger distribueret stortbogs teknologi til at repræsentere ejerskab af fysisk guld, der er lagret i dets londonske pengeskab gennem digitale tokens.

HSBCs indtræden på blockchain-baserede applikationer følger en tendens blandt store finansielle institutioner, der søger at kommercialisere denne teknologi efter års test af dens potentiale inden for kryptovalutaens område.

JPMorgan Chase & Co implementerede for nylig sin første sikkerhedsstillelse for klienter ved hjælp af blockchain, mens Euroclear introducerede en platform til udstedelse af traditionelle sikkerheder via blockchain.

I næsten et årti har banker, formueforvaltere og markedets infrastrukturudbydere investeret betydelige ressourcer i at tilpasse blockchain for at strømline komplekse processer og reducere omkostninger.

Ikke desto mindre har industrien endnu ikke opnået betydelige fordele af disse bestræbelser.

De seneste lanceringer, herunder HSBCs kommende custody service, kan fungere som et testområde for at vurdere nytteværdien af blockchain-teknologi.

Crypto Custody Market To Reach $10 Trillion by 2030

Custody services er blevet et omdrejningspunkt for store aktører i industrien, der tilbyder muligheder for start-ups, samtidig med at de understreger udfordringerne for mindre virksomheder, der søger partnerskaber med etablerede finansielle institutioner.

Top  Fem afsløringer fra retssagen mod Sam Bankman-Fried: Fra præsidentdrømme til vredeudbrud

Ripple, der gik med til at opkøbe Metaco i maj, vurderer, at crypto custody markedet for institutioner alene kunne nå op på nær $10 billioner inden 2030.

Zhu Kuang Lee, Chief Digital, Data, and Innovation Officer for Securities Services hos HSBC, bemærkede, at banken har været vidne til en stigende efterspørgsel efter custody og fondsadministration af digitale aktiver fra formueforvaltere og ejere.

“Vi ser en stigende efterspørgsel efter custody og fondsadministration af digitale aktiver fra formueforvaltere og ejere, da dette marked fortsætter med at udvikle sig,” sagde Kuang Lee.

Bemærkelsesværdigt udvikler Citigroup sin digitale custody-offering i samarbejde med Metaco, men er angiveligt indtrådt i uformelle drøftelser med andre udbydere og gennemgår sit samarbejde med firmaet.

På samme måde annoncerede State Street Corp. i marts, at de har opsagt deres licensaftale med crypto værdipapir custody-firmaet Copper.

HSBC, forkortelse for Hongkong and Shanghai Banking Corporation, er en af verdens største bank- og finansielle serviceorganisationer.

For kun en uge siden blev det afsløret, at banken gennemført Hong Kong Monetary Authoritys CBDC pilotprogram i samarbejde med Visa og Hang Seng Bank.

Denne pilot var en del af “Digital Hong Kong Dollar” programmet, der blev igangsat tidligere på året i maj og var det første use case globalt til at bruge tokeniserede indskud til interbank B2B self-transaktioner og cross-chain transaktioner.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button