Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Italien og Sydkorea indgår samarbejde om udvikling af centralbanks digitale valutaer

Bitcoin Price Prediction as Weekend Trading Volume Pushes Past $10 Billion – Here are Key Levels to Watch

Italiens centralbank og Sydkorea indgår partnerskab om udvikling af digitale centralbankvalutaer

Den 5. december offentliggjorde La Banca d’Italia en pressemeddelelse, der afslørede et partnerskab mellem Italiens centralbank og Sydkoreas centralbank. Partnerskabet har til formål at samarbejde om centrale områder som betalingssystemer og it i udviklingen af digitale centralbankvalutaer (CBDC’er).

En henvisning til en aftale blev offentliggjort, hvor begge centralbanker vil følge betingelserne i en memorandum of understanding (MoU), der sigter mod at styrke begge landes it- og betalingssystemer for digitale valutaer.

MoU’en fokuserer på gensidig deling af viden, der er indsamlet fra omfattende forskning, som begge institutioner har iværksat i de senere år. Alle emner om informationsteknologi og realtidsbetalings- og afregningsintegrationer vil også blive delt af begge lande.

Ifølge erklæringen deltog Luigi Federico Signorini, generaldirektør for Banca d’Italia, i memorandumet og underskrev protokollen.

## Samarbejde om CBDCs på tværs af grænserne

En væsentlig nøglepunkt i udrulningen af CBDC’er af flere regeringer har været at muliggøre grænseoverskridende betalinger som en måde at konkurrere med private kryptokurver og forbinde forskellige kontinenter og regioner uden stress for forbrugerne.

En anden teknologisk problemstilling, der forskes i af mange centralbanker, er de privatlivsmæssige konsekvenser af en udrulning af CBDC’er, hvor flere regeringer bakker op om en model, der giver private virksomheder mere magt, samtidig med at brugerdata sikres. For nylig offentliggjorde Bank for International Settlements (BIS) en rapport om Projekt Tourbillon, en forskning udført for at sikre, at CBDC-transaktioner udføres med de højeste privatlivsstandarder gennem teknologiske integrationer.

Projektet frigiver to modeller; eCash 1.0 og eCash 2.0, der er designet til at sikre standarderne for privatlivsmæssige transaktioner uden at gå på kompromis med sikkerhed og skalering, selv i spidsbelastede perioder på tværs af lande.

## Italien og Korea intensiverer indsatsen for digitale valutaer

Italien har forsket i moderne løsninger til at afvikle transaktioner med distribueret styringsteknologi (DLT), samtidig med at man ønsker at introducere lovgivningen om Markeder for kryptoaktiver (MiCA) i landet i overensstemmelse med de fælles mål i Den Europæiske Union (EU) og for at beskytte investorer.

Imens har Bank of Korea afsløret planer om at bringe 100.000 borgere om bord til at købe varer og foretage indskud i overensstemmelse med dets planlagte pilotprojekt for CBDC, der er planlagt til september til oktober 2024.

“Pilotprojektet vil blive gennemført først i fjerde kvartal af 2024. Muligheden for at gennemføre separate pilotprojekter vil også blive overvejet, hvis bankerne foreslår nye individuelle projekter.”

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version