Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Japan overvejer eksemption for virksomheder fra skat på urealiserede kryptovalutagevinster

Bitcoin auf dem Weg zu 1 Mio. $ bei Kriegs-Inflation

I Japan overvejer lovgivere at fritage virksomheder fra at betale skat af urealiserede kryptogevinster. Forslaget ventes at blive inkluderet i den skattereformplan, der gælder for 2024.

## Skattefritagelse for virksomheder
Ifølge en rapport fra Nikkei bliver forslaget drøftet af landets regeringskoalition. Forslaget gælder for japanske virksomheder, der holder fast i digitale aktiver til formål, der ikke er kortsigtet handel.

Fritagelsen fra selskabsskat vil blive baseret på mark-to-market værdiansættelser ved udgangen af regnskabsåret, tilføjer rapporten.

## Hvad er mark-to-market?
Mark-to-market henviser til målingen af de retfærdige værdier af konti, der er underlagt periodiske udsving, såsom kryptovalutaer.

Nogle af disse virksomheder omfatter VC-firmaer, ikke-fungible tokens-virksomheder og andre blockchain-firmaer, der holder kryptovalutaer til betalingsformål. Derudover er krypto-udstedere, der også er indehavere af kryptovalutaer, ikke underlagt skat.

## Efterkritik og tidligere tiltag
Politikere fra Liberal Democratic Party og regeringskoalitionspartneren Komeito drøftede skattefritagelserne tirsdag.

Den 16. oktober bad nogle af de største virksomheder i Japan regeringen om at foretage reforms inden for kryptovalutaskatter. Japan Association of New Economy (JANE) har bedt regeringen om at “nedsætte skattesatserne” i 2024 for “at fremme vækst og øge skatteindtægterne.”

Japan har gennemgået sin behandling af kryptovalutaskatter siden sidste år for at opmuntre virksomheder til at forblive i landet. Især efter at mange startups forlod landet på grund af tunge skattebyrder.

Den øverste finansielle tilsynsmyndighed i Japan, Financial Services Agency (FSA), indgav for nylig anmodninger om ændringer af lovgivningen til regeringen for at ændre den måde, Japan beskatter indenlandske kryptovirksomheder på.

*Denne artikel indeholder information taget fra en Nikkei-rapport og andre lokale medier.*

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version