Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kina erklærer Yuan-Crypto konverteringer ulovlige og nævner Tether i to tilfælde

Alles klar für 40.000 Dollar? Bitcoin zeigt wenig On-Chain Widerstand voraus

Kinesiske myndigheder udsteder en streng direktiv for en forbedret kamp mod brugen af kryptovalutaer, og understreger deres rolle i ulovlig valutahandel som en del af de igangværende bestræbelser på at begrænse finansielle risici.

I en fælles erklæring, der blev offentliggjort onsdag, instruerede Højesterets anklagemyndighed (SPP) og Statens Administration af Valuta (SAFE) anklagemyndigheder og valutaregulatorer om at intensivere deres tilsyn med valutaaktiviteter.

Erklæringen fremhævede specifikke bekymringer vedrørende brugen af Tether-stabilcoinen, der er kendt som USDT, som en mellemmand i handel med yuan med andre valutaer. Især er Tether knyttet til den amerikanske dollar og tilbyder relativ stabilitet sammenlignet med andre kryptovalutaer.

SPP og SAFE opfordrede deres lokale afdelinger til at styrke koordineringen og understregede behovet for at “straffe svigagtige valutakøb, ulovlige valutatransaktioner og andre valutarelaterede ulovlige og kriminelle aktiviteter lovligt”. Målet er at håndtere hvert tilfælde effektivt for at forhindre og løse finansielle risici for at opretholde den nationale finansielle sikkerhed.

Erklæringen understreger, at det er ulovligt at konvertere yuan til kryptovalutaer og vice versa i Kina. Dette inkluderer brugen af kryptovalutaer som et middel til at konvertere yuan til fremmed valuta eller omvendt.

Desuden tilføjede erklæringen, at personer, der ikke direkte er involveret i transaktioner, men bevidst giver teknisk support, såsom opbygning og vedligeholdelse af en hjemmeside, betragtes som “medskyldige” i myndighedernes øjne.

## Opdatering af valutakursen
Anklagemyndigheden citerede otte “typiske tilfælde af ulovlig valutakriminalitet” – hvoraf to brugte Tether-stabilcoinen som en mellemmand – og opfordrede til tættere regulering.

En fremhævet sag fra 2019 involverede en kryptohandler, der modtog over 22 millioner dirham fra de Forenede Arabiske Emirater (cirka 6 millioner dollars) i kontanter fra et kinesisk spillesyndikat i Dubai og overførte de tilsvarende yuan til sin konto i Kina. Kryptohandleren, der blev idømt syv års fængsel og en bøde på 2,3 millioner yuan (322.000 dollars), brugte de modtagne dirhams til at købe Tether-stabilcoinen. Senere solgte kryptohandleren stabilcoinen i fastlandskina for yuan, hvilket gav en fortjeneste på over 2%.

En anden sag, der blev beskrevet i erklæringen, involverede en kriminel sag med Zhao Dong, stifteren af den over-the-counter kryptohandelsskrivebord RenrenBit, der blev idømt syv års fængsel og en bøde på 2,3 millioner yuan (322.000 dollars) for at lettere krypto- og lokalvalutahandel. Zhao Dong brugte dirham fra De Forenede Arabiske Emirater til at købe USDT og videresælge det på fastlandskina for yuan.

### Kina advarer mod ulovlig brug af Tether og andre stabilcoiner til grænseoverskridende transaktioner
Advarslen kommer mere end to år efter, at Kina håndhævede et større forbud mod kryptovalutaaktiviteter, herunder handel og minedrift. På trods af forbuddet forblev kryptovalutaer som Tether tilsyneladende populære i Kina.

Kinas reguleringsholdning til kryptovalutaer har været stringent med periodiske nedlukninger og håndhævelsesaktioner med det formål at opretholde kontrol over det finansielle system og forhindre ulovlige aktiviteter.

Den seneste advarsel indikerer fortsat tilsyn med kryptotransaktioner, især dem der involverer stabilcoin’er som Tether, på det kinesiske marked.

På trods af de skærpede reguleringsindsatser forbliver fastlandskina et betydningsfuldt marked for kryptovalutaer og har den største transaktionsomsætning i Østasien.

Underjordiske handlende bruger ofte kryptovalutaer til at udveksle valuta, omgå regulering. Disse handlende udnytter forskellene i værdien mellem køb af kryptovalutaer med udenlandske valutaer og videresalg i yuan.

Betalinger i både fremmed valuta og yuan udføres ofte parallelt med oversøiske og kinesiske konti for at undgå direkte, lokaliserede transaktioner. Denne metode tillader handlende at omgå regulative restriktioner og deltage i grænseoverskridende transaktioner.

I denne uge afslørede politiet i byen Qingdao i Shandong-provinsen afsløringen af en hvidvaskningssag på 15,8 milliarder yuan med ulovlig valutahandel ved hjælp af kryptovalutaer. Myndighederne udstedte en advarsel mod sådanne lovløse finansielle aktiviteter, hvor man understregede den fortsatte kamp mod ulovlige grænseoverskridende finansielle transaktioner med digitale aktiver.

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version