Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kina lancerer realname-identitetsverifikation baseret på blockchain-teknologi

Analyst Dave the Wave erwartet neue Höchststände

Kina annoncerer blockchain-baseret ID-verifikationssystem

Kina har afsløret planer om at bruge blockchain-teknologi til verifikation af den virkelige identitet for sin enorme befolkning på 1,4 milliarder mennesker.

Meddelelsen kom fra Blockchain-baseret Service Network (BSN), Kinas nationale blockchain-initiativ ifølge en rapport fra Insider. Initiativet, RealDID, blev ledet af Kinas Ministerium for Offentlig Sikkerhed i samarbejde med BSN. Lanceringen af RealDID-tjenesten vil give brugerne mulighed for at registrere og logge ind på websteder anonymt ved hjælp af decentraliserede identiteter (DID) og private nøgler. Denne tilgang sikrer, at personlige oplysninger forbliver adskilt fra forretningsdata og transaktioner. I oktober rapporterede kinesiske statsmedier, at landets seks største sociale medieplatforme, herunder WeChat, Sina Weibo, Douyin, Kuaishou, Bilibili og Xiaohongshu, ville kræve, at indholdsproducenter med over 500.000 eller 1 million følgere offentligt viser deres rigtige navne eller navnene på deres økonomiske støtter. BSN understregede, at denne implementering repræsenterer verdens første nationalniveau real-name decentraliseret identitetssystem. BSN China, som drives af Kinas Nationale Informationscenter i samarbejde med kinesiske tech-giganter China Mobile og China UnionPay, overvåger indenlandske operationer, mens BSN Global håndterer internationale operationer som en separat enhed med sine egne sikkerhedsforanstaltninger.

USA foreslår lov om at forbyde brugen af kinesisk-lavede blockchains

USAs lovgivere introducerede sidste måned et lovforslag, der forbyder føderale embedsmænd at drive forretning med kinesiske blockchain-firmaer. Forslaget blokerer også eksplicit amerikanske regeringsembedsmænd for at handle med iFinex, moderselskabet til Tether, udstederen af verdens største stabile mønt, USDT. Lovforslaget sigter mod at begrænse potentielle nationale sikkerhedsrisici og beskytte private data mod udenlandske modstandere. Imidlertid har USA fjernet Kinas Institutt for Retstoksikologi, en enhed under Ministeriet for Offentlig Sikkerhed, fra sin handelssanktionsliste. Beslutningen blev truffet for at fremme samarbejde om modvirkning af narkohandel, især i kampen mod smugling af fentanyl og relaterede kemikalier til USA, på trods af vedvarende bekymringer vedrørende Kinas menneskerettighedspraksis. Som følge heraf udstedte Kina en advarsel til sine kemiske producenter om ikke at producere fentanyl-forstadier. Den Nationale Narkotikakontrolkommission understregede, at personer involveret i produktionen af disse kemikalier ville være i fare for at stå over for “lang arm jurisdiktion” fra udenlandske politietater.

Kinesiske virksomheder presser ind i Web3 på trods af landets forbud mod krypto

To store kinesiske tech-giganter, Tencent og Huawei, gør bemærkelsesværdige fremskridt på Web3-området, på trods af landets strenge regulering af kryptohandel. I løbet af det sidste år er kinesiske tech-giganter som Alibaba, Tencent og Huawei blevet stadig mere synlige ved forskellige kryptobegivenheder rundt om i verden, enten som officielle sponsorer eller diskrete deltagere. Selvom deres deltagelse ligger på krydset mellem Web2 og Web3 på grund af Kinas kryptoforbud, udnytter disse virksomheder deres beregningsressourcer til at imødekomme Web3-startups, ligesom de leverer skytjenester til etablerede tech-sektorer.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version