
Arbitrum Community støder på uenighed vedrørende Staking Bonusse
Arbitrum (ARB) har gjort sig bemærket som en af verdens 50 mest kapitalstærke kryptokurver efter en vellykket børsdebut sidst i marts. Imidlertid har en konflikt nu manifesteret sig inden for Arbitrums selvforvaltning. Konkret drejer det sig om forslaget om at afsætte 1 procent eller mere af Arbitrums reserver til udbetaling af Staking Bonusse.
I det første referendum om Staking Bonusse stemte en tredjedel imod forslaget, hvilket tydeliggør en vis uenighed om ideen. To tredjedele stemte for forslaget, dog i en “spar-version”. Spørgsmålet handler nu om at udbetale 100 millioner ARB til Arbitrum-investorer som bonusser over en periode på tolv måneder.
Normalt tilskynder man Staking for at gøre et krypto-netværk mere sikkert. Men ifølge tilgængelige oplysninger er forslaget om Staking Bonusse hos Arbitrum rent faktisk kun tænkt som en belønning for at “holde fast” i sine investeringer og ikke med sikkerhedsaspekter for netværket for øje.
De to fløje argumenterer på Arbitrums Stiftelses hjemmeside. Nogle mener, at man i en nedadgående markedscyklus er nødt til at motivere investorer til at holde fast i deres Arbitrum i stedet for at sælge dem. Andre mener, at udbetalingen af 1 procent af alle ARB gennem Staking Bonusse vil lægge pres på prisen på ARB.
DAO’en for Arbitrum har allerede været igennem en vanskelig fase tidligere på året, da det kom frem, at fonden havde adgang til midler, før de officielt var frigivet. Denne konflikt blev udglattet gennem en kompromisløsning, som kritikere betegnede som “blød”. Nu står Arbitrums selvforvaltning over for endnu en prøvelse, da det forventes, at to yderligere afstemningsrunder vil være nødvendige for at føre forslaget om Arbitrum Staking Bonusse over i en uigenkaldelig smart kontrakt.
Resultaterne fra afstemningen i går indikerer, at der kan forventes hårde afstemninger, hvorfra der kunne gå en dybt splittet community frem. Dette viser, at den teoretisk tiltalende idé om selvforvaltning i praksis kan medføre betydelige udfordringer.