Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kontroversielt augen-skanning projekt Worldcoin lanceres i Østrig: Skal du deltage?

Polygon Labs und NEAR Foundation arbeiten für die Integration von zkWasm L2 Prover zusammen

## Kontroversiel startup tilbyder Iris-scanning for at deltage i krypto-betalingsnetværk

Sommeren har bragt en ny mulighed for østrigske dataforvaltere og krypto-entusiaster, der tidligere var underbeskæftigede. Fra august står de over for spørgsmålet om, hvorvidt de bør lade Worldcoin scanne deres iris for at deltage i et globalt krypto-baseret betalingsnetværk. Projektet drives af den tidligere amerikanske ambassadør i Østrig, internetiværksætter Trevor Traina, og har til formål at identificere individer unikt i et blockchain-netværk ved hjælp af irisgenkendelse og bruge en ID og WLD-token til transaktioner.

### Baggrund og lancering i Østrig

Worldcoin er allerede lanceret i flere lande, herunder Tyskland, USA, Japan, Sydkorea og flere sydamerikanske lande. I Østrig vil interesserede kunne få deres øjne scannet på tre forskellige steder i Wien fra den 31. juli. Trevor Traina, en kendt skikkelse i tech-verdenen, har til opgave at popularisere Worldcoin i Østrig og står for forretningsudviklingen i landet.

### WLD-token og kontroverser

WLD-token blev lanceret i juli 2023 og har oplevet betydelig prisvolatilitet siden da. Brugerne belønnes med WLD-token for at få deres øjne scannet, og de kan bruge disse token til transaktioner via en smartphone-app. På trods af forsikringer om beskyttelse af privatlivets fred har flere lande, herunder Spanien, Portugal, Frankrig og Tyskland, rejst bekymringer vedrørende databeskyttelse, da projektet involverer indsamling og brug af biometriske data.

### Investorer og fremtiden

Worldcoin har modtaget betydelige investeringer fra forskellige kryptofonde, der har en interesse i projektets vækst og udbredelse. Teamet bag projektet arbejder på at udrulle en milliard token over de kommende 15 år, hvoraf 75% vil være reserveret til brugerne, mens resten afsættes til udviklerteamet og investorerne.

I en tid med øget fokus på privatlivets fred og datadisciplin vil Worldcoins anvendelse af biometriske data sandsynligvis forblive et emne med opmærksomhed og debat, når projektet fortsætter med at udvide sin tilstedeværelse i Østrig og globalt.

Exit mobile version