AltcoinsCardanoDogecoin

Kraken samarbejder med britisk politi om at returnere £2 millioner værd af stjålet krypto til svindlens ofre

Crypto exchange Kraken har indgået et samarbejde med South East Regional Organised Crime Unit (SEROCU) i Storbritannien for at returnere næsten £2 millioner ($2.4 millioner) i stjålne kryptovalutaer til ofre for en svindel.

Efter anholdelsen af den 40-årige hollandske statsborger Wybo Wiersma, der ulovligt overførte IOTA-tokens ved hjælp af en svindelhjemmeside, der var designet til at generere falske seed-phrases, beslaglagde SEROCU £2.37 millioner i kryptovalutaer.

Det er første gang, at Proceeds of Crime Act er blevet brugt til at beslaglægge kryptovalutaer på en sådan måde i Storbritannien, udtaler SEROCU i en nylig meddelelse.

SEROCU delte også nyheden om den kommende tilbagebetaling på X, sammen med et billede af den nu dømte Wiersma.

I retten blev Wiersma pålagt at betale £2.1 millioner, og Krakens assistance var angiveligt afgørende for at omdanne de beslaglagte kryptovalutaer til britiske pund.

“Ofrene, af hvilket der er mange over hele verden, har tålmodigt ventet i fem år på, at dette skulle ske, og det er takket være mit teams innovation og samarbejde, især med Kraken, uden hvem dette måske ikke havde været muligt,” sagde Detective Inspector Rob Bryant fra SEROCUs Cyber ​​Crime and Cryptocurrency Unit i en erklæring.

Bevidsthed om svindel vigtig for kryptovalutaers vedtagelse

Lana Sinelnikova, Krakens UK Compliance-chef, understregede vigtigheden af branchens samarbejde og opfordrede til opmærksomhed om potentielle kryptosvindel.

“Svindlere finder altid nye måder at udnytte deres ofre på og vil fortsætte med at bruge disse taktikker, indtil de prøver sig mislykkede. I de senere år har nogle stoler på spændingen ved kryptovalutaer til at anvende almindeligt brugte social engineering-taktikker, som vi så her,” sagde Sinelnikova.

Top  Bitcoin-bruger betaler chokerende $3.1 millioner i transaktionsgebyrer – hvordan kunne det ske?

Hun tilføjede, at for at kryptovalutaer skal opnå massiv vedtagelse, er det nødvendigt, at offentligheden har tillid til både teknologien og aktørerne i branchen.

“Af den grund opfordrer vi dem, der planlægger at deltage i kryptovalutaer til at uddanne sig om økosystemet, herunder almindelige røde flag, som svindlere bruger, så de kan undgå at blive offer for lignende forbrydelser,” sagde hun.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button