Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Krise for Euro-stablecoin: Dybdeværdifald truer fremtidig stabilitet

50 Milliarden Dollar Zufluss in Bitcoin nach ETF-Einführung?

Euro-stablecoin IBEUR falder med 60% – Kan den hurtigt genindlede sin paritet?

IBEUR, en lavkapacitets-alternativ stablecoin, har fundet sig midt i en krise uden umiddelbar vej tilbage til sin stablecoin peg efter at have oplevet et skarpt fald i værdien på 60% i mandags.

Stablecoinen med en udstedelse på 3,7 millioner dollars faldt fra en pris på 0,97 dollars (0,89 euro) til så lavt som 0,39 dollars efter forstyrrelser i IBEUR’s primære handelspool, hvilket resulterede i en ubalance på aktivernes markeder.

Umiddelbart efter krasjet steg stablecoinen tilbage til 0,82 dollars, før den igen gik nedad.

I skrivende stund torsdag handles IBEUR til 0,70 dollars, hvilket svarer til cirka 0,64 euro.

IBEUR skal være fastlåst til 1 euro, men har ifølge data fra CoinGecko handlet konsekvent omkring 0,98 euro i løbet af den seneste måned.

Uanset den delvise tilbagevenden til prisen på IBEUR er der usikkerhed om stablecoinens evne til hurtigt at genvinde sin tidligere prisniveau.

Ifølge en rapport fra CoinDesk, der citerede kilder “tæt på projektet”, er IBEUR i øjeblikket ikke engageret i vedligeholdelse af fastlåsning, og likviditeten i kassen, der kræves for at stabilisere aktivet, mangler.

Funk, den pseudonyme administrator af Keep3r Network Telegram-chatten, der er knyttet til projektet, understregede dette punkt og sagde, at protokollen i øjeblikket ikke aktivt forvalter peggen.

Administrator forklarede yderligere mulige veje til omstilling og nævnte muligheden for, at Keep3r-skatten handlede med likvide aktiver for IBEUR med rabat. De kunne derefter bruge det erhvervede IBEUR til at nedbringe nogle af deres udestående låntagning hos Iron Bank,” sagde Funk.

Dépegging udløst af en enkelt erhvervsdrivende

Hændelsen med afstigning blev udløst af en enkelt erhvervsdrivende, der trak næsten 900.000 dollars i USDC-likviditet fra Curve-puljen, der primært understøtter handel med IBEUR.

Ubalancen skyldtes udtrækningen, da puljen var let vægtet mod IBEUR og manglede tilstrækkelig USDC-likviditet til at opretholde korrekt handelsjustering.

Ifølge CoinDesk nævnte Funk i Keep3r-chatten, at de med hensyn til IBEUR/USDC-puljen måtte vente og lade curve-puljen justere sig.

Yderligere foreslog Funk, at det ville være nyttigt, hvis Iron Bank-teamet standsede deres kreditlånekontrakt, der i øjeblikket har lånt 2,5 millioner IBEUR, og tilsyneladende er involveret i landbrugsaktiviteter på puljerne.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version