Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Nigerians vil grille Binance CEO Richard Teng i Finanskomitésmøde

Goldpreis kann mit der BTC-Rally nicht mithalten

Binance CEO Richard Teng Står Over for Nigeria’s Finansielle Kriminalitetsudvalg

New Binance CEO Richard Teng skal møde op foran Nigeria’s House of Representatives Committee on Financial Crimes for at svare på spørgsmål vedrørende hans virksomheds slappe KYC- og AML-politikker, som muligvis har spillet en rolle i finansiering af terrorisme og hvidvaskning af penge.

## Komitéformand Ginger Onwusibe udstedte ultimatummet til Teng under et panel sidste uge, ifølge lokale kilder. Teng havde syv dage til at møde op foran komitéen, op til og inklusive i dag.

### Advarsler og Tidligere Indkaldelser
Onwusibe advarede desuden Teng om, at komitéen vil bruge sine forfatningsmæssige beføjelser “til at træffe passende foranstaltninger”, hvis CEO’en ikke overholder.

Dette er ikke første gang, at denne komité har forsøgt at indkalde Teng. I et brev dateret den 12. december 2023 og underskrevet af Onwusibe anmodede komitéen om Tengs tilstedeværelse ved en høring den 18. december 2023.

Onwusibe sagde, at det er komitéens pligt “at beskytte og forsvare landets finanser, især nu hvor landet er på vej mod recession. Anklagerne om terrorismefinansiering, hvidvaskning af penge og skattesvig mod Binance er overbevisende nok.”

Han tilføjede: “Du kan ikke drive en virksomhed med over 10 millioner nigerianere på din platform uden at betale skat og have et fysisk kontor, hvor nigerianerne kan indgive deres klager, når de oplever udfordringer med din service. Tiden for udnyttelse er forbi, og alle forbrydere skal stilles til ansvar.”

## Nigeria har Binance i Sigtekornet
Binance har været i nigerianske lovgiveres sigtekorn i flere uger nu, mens landet gør en målrettet indsats for at håndtere risiciene og fordelene ved øget adoption på sit område.

I anden halvdel af februar bad nigerianske myndigheder teleselskaber i landet om at blokere adgangen til Binance og Coinbase.

På det tidspunkt tilskrev præsidentiel rådgiver hr. Bayo Onanuga nairas devaluering til markedsm manipulation af krypto børser og opfordrede Economic and Financial Crimes Commission (EFCC) og centralbanken til at tage handling mod dem.

Imidlertid mener mange nigerianere i kryptoindustrien, at ansvaret for nairas devaluering udelukkende ligger hos regeringen.

Ved udgangen af februar tilbageholdt nigerianske myndigheder to Binance-ledere og beslaglagde deres pas. Binance svarede igen ved at fjerne naira fra sin peer-to-peer (p2p) handelstjeneste.

Binance står nu over for en bøde på 10 mia. dollars og igangværende undersøgelser vedrørende dets påståede hvidvaskning af penge.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version