Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Pastor and Wife Accused of Defrauding Christians with ‘God-Backed’ Crypto Token

Alles klar für 40.000 Dollar? Bitcoin zeigt wenig On-Chain Widerstand voraus

En Colorado-baseret pastor og hans kone er genstand for retsforfølgelse for påstået svindel med millioner af dollars i forbindelse med salg af en uregistreret krypto-token kaldet INDXcoin. Pastor Eligio “Eli” Regalado og hans kone, Kaitlyn, hævdede, at tokenen var “Gud-støttet” og markedsførte den som en form for digital valuta. De hævdede at have rejst omkring $3,2 millioner gennem salget af tokenen via deres onlinekirke, Victorious Grace. Colorado Securities Commissioner indgav en retssag mod Regalados og frøs efterfølgende aktiverne for Victorious Grace Church, idet de anklagede dem for svigagtig aktivitet og ulovligt salg af værdipapirer uden korrekt registrering.

Regalados hævdede, at INDXcoin var bakket op af en kryptovaluta-indeks og havde tilstrækkelige aktiver til at sikre sin værdi. Colorado Securities Commission hævder imidlertid, at tokenen havde ringe eller ingen dækning udover parrets påstand om, at den blev understøttet af Guds garanti for succes. Retten fastslog, at INDXcoin kvalificerede sig som et værdipapir, hvilket de var uenige i. Investorer, der udtrykte bekymringer om manglende afkast, blev opfordret af Eli Regalado til at holde fast i deres investeringer med henvisning til guddommelig vejledning.

Regalados kontrollerede også Kingdom Wealth Exchange, platformen gennem hvilken INDXcoin kunne udveksles til dollars. Colorado-regulatorerne hævder, at parret rutinemæssigt lukkede platformen for at forhindre et bankrun. De brugte desuden angiveligt en del af midlerne til personlige udgifter som eksklusive varer, kosmetisk tandpleje, ferier og renovering af deres hjem. I en videoindlæg på INDXcoin-samfundssiden indrømmede Eli Regalado anklagerne, men hævdede, at en betydelig del af midlerne gik til skattemyndighederne og en hjemmeremodel, som Gud havde pålagt dem.

Regalados er planlagt til at dukke op i retten den 29. januar for en høring om Colorado Securities Commissioners anmodning om en midlertidig forføjning. Denne sag skete i kølvandet på andre sager i krypto-rummet, som for eksempel SEC’s anmodning til en dommer om at afgøre, om visse kryptovalutaer kvalificerer sig som værdipapirer. Senest i sagen mellem SEC og Coinbase stillede en føderal dommer spørgsmål vedrørende kommissionens beføjelse til at tilsidesætte markeder, det ikke har myndighed over.

Kilder:

– Billede: Pixabay
– Artikel: Cryptonews.com

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version