AltcoinsCardanoDogecoin

Politiet afslører internationalt kryptosvindler-netværk i Sydkorea: 49 anholdt og $12 millioner frosset

Sydkoreansk politi har slået til mod en gruppe formodede “internationale” krypto-svindlere, der har fået frosset mere end 12 millioner dollars og anholdt 49 personer.

Ifølge en rapport fra Newsis har Cyberefterforskningsafdelingen hos Seoul Metropolitan Police Agency “arresteret i alt 49 personer, herunder de seks formodede ledere af seks separate organisationer.”

Gruppen er blevet anklaget for svindel, og betjente mistænker gruppen for “at drive en falsk kryptoaktiv-investeringsside.”

Siden blev hovedsageligt brugt til at tiltrække udenlandske investorer, herunder i Filippinerne, forklarede talsmænd fra politiet.

Politiet mener, at gruppen var aktiv fra september 2020 indtil april sidste år og formåede at skaffe over 11,5 millioner dollars fra mindst 253 ofre.

Betjente mener, at gruppen målrettede potentielle ofre ved at købe personlige data, der var blevet lækket på internettet.

Og politiet hævdede, at gruppen havde købt adgang til “1,62 millioner stykker ulovligt erhvervet personlig information.”

Ifølge politikilder forsøgte gruppen også at lokke potentielle investorer til deres side ved “tilfældigt at distribuere” reklamebeskeder til offentlige krypto-relaterede chat-app-grupper.

Tidligere på ugen anholdt politiet 25 personer under en razzia i byen Daegu – hvor de også hævdede, at denne gruppe havde brugt chat-app-grupper til at tiltrække potentielle ofre.

Politiet offentliggjorde billeder af nogle af pengene, de beslaglagde fra den påståede kryptosvindelring.

Hvordan narrede sydkoreanske “internationale krypto-svindlere” ofre?

Politiet hævder, at det seneste “plan” var meget sofistikeret og involverede adskillige “hold” af dedikerede “ansatte” i hver af de seks “organisationer.”

Nogle, hævdede betjente, udgav sig for tilfredse investorer, der kom ind i chatrum for at vise det beløb, de havde tjent ved at investere på siden.

Top  UK-regeringen præsenterer omfattende kryptoreguleringsramme for at fremme vækst og beskytte forbrugere.

Andre arbejdede som falske ansatte i krypto-børser, der oprindeligt lovede “investorerne”, at de kunne forvente at få store afkast af deres investeringer.

Når ofrene lavede små indledende investeringer på platformen, blev de belønnet med “udtrækkbare” afkast på x1,5.

Det hjalp de påståede svindlere med at opbygge tillid hos deres ofre, sagde politiet.

Den falske børs lovede derefter, at større investeringer ville blive belønnet med “x3 til x5 overskud.”

Hvis de gjorde, som blev instrueret, sagde politiet, blev ofrene derefter fortalt, at de ikke kunne hæve deres penge uden først at lave flere indskud eller betale mere i “skat og gebyrer.”

Hvis ofrene klagede, blev de senere kontaktet af et andet “hold”, der hævdede, at offeret var ved at blive genstand for en undersøgelse af den regulerende Finanstilsynet.

Til sidst blev ofrene tvunget ud af chatrummene og stod tilbage uden nogen måde at logge ind på den falske børs.

Den påståede ordning minder om V Global crypto-børsplatformen, der tilsyneladende var en ægte handelsplatform, der viste sig at være et skalkeskjul for en svindeloperation på 2,3 milliarder dollars.

Tidligere på året blev V Global’s administrerende direktør idømt 25 års fængsel, og en række ledere fik også langvarige fængselsstraffe.

Er krypto-svindel stigende i Sydkorea?

En talsmand for politiet sagde:

“Vi vil slå hårdt ned på ondskabsfulde økonomiske forbrydelser, der forårsager problemer for almindelige mennesker. [Kriminelle går efter] ofre i svære økonomiske situationer på grund af stigende inflation og høje renter.”

Talsmanden advarede:

“Offentligheden skal nu være særligt forsigtig med at investere i virtuelle aktiver, aktier, futures osv. Kriminelle bruger ofte løftet om høje overskud som lokkemad.”

Top  Pig Butchering Romance Scam Leads to Tether Confiscating $225 Million Tokens - Largest-Ever Seizure in Web3 Ecosystem

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button