Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Regulations and Network Scale May Hinder Adoption of Stablecoins in Cross-Border Payments

Lack of Global Regulation and Inconsistencies Could Hinder Stablecoin Cross-border Utility: CPMI Report

Stabilcoins og trusler mod bredere vedtagelse

De finansielle myndigheder fortsætter med at pege på stabile mønter som en vej til bedre grænseoverskridende betalinger, men en ny rapport viser, at regulering, konkurrence og netværksskala udgør trusler mod bredere vedtagelse.

Committee on Payment and Market Infrastructures (CPMI) forklarede de store fordele ved stabile mønter i en ny rapport, men fremhævede visse mangler på det nuværende marked, der kunne hæmme væksten af aktiverne.

Ifølge rapporten er nøglefaktorer nødvendige for væksten af stabile mønter og centralbankdigitale valutaer (CBDC), herunder reservevaluta og ind- og udløbssystemer.

Mønsteret for udstedelse af stabile mønter kan også påvirke projektets succes sammen med bredere økonomiske bekymringer.

Muligheder for stabile mønters ordninger på markedet

Papiret postulerer, at stabile mønter kan løse grænseoverskridende transaktioner ved at reducere tilknyttede omkostninger, hastigheder og hurtig afvikling af transaktioner, øge gennemsigtigheden og give alle brugere adgang til teknologien.

Stabile mønters ordninger vil reducere omkostningerne ved transaktioner ved at begrænse antallet af involverede kæder. I virkeligheden tilføjer hver mellemmand, der er involveret i at afvikle internationale betalinger, et gebyr, men et end-to-end hurtigt system vil reducere gebyrerne.

“Brugen af ​​SAs i grænseoverskridende betalinger kan påvirke både transaktionsomkostninger og valutavekslingsgebyrer. Først er digitale overførsler konsekvent billigere end kontantbaserede overførsler, selvom digitale tjenester stadig udgør en lille del af de samlede tjenester,” lyder det i papiret.

På denne præmis vil stabile mønter til grænseoverskridende transaktioner være hurtigere end traditionelle afviklingsmetoder, samtidig med at der åbnes for nye sæt betalingsmuligheder med elimineringen af ​​mellemmænd.

Endelig har alle blockchain-transaktioner fordelene ved gennemsigtighed, i modsætning til deres centraliserede finanskolleger. Det giver investorer og brugere mulighed for at spore internationale transaktioner og følge midlerne i hver fase.

Mangler ved stabile mønters ordninger

På trods af de utallige fordele ved finansiering kan manglen på regulering af stabile mønter begrænse brugen af ​​aktiverne af detail- og institutionelle kunder.

Ifølge rapporten overholder de fleste stabile mønter ikke reglerne, og selv hvis de gjorde det, vil andre faktorer som koordination og netværksskala begrænse den potentielle globale vedtagelse.

For at stabile mønter kan gavne finans uden farer, skal der være ensartede regler i flere regioner for at undgå, at udstedere kommer til kort til skade for investorerne.

Markeder for kryptoaktiver (MiCA) -forordningen er et typisk eksempel på en meget accepteret regulering for regioner at skabe sikre og effektive grænseoverskridende transaktioner.

Muligheden for et meget fragmenteret marked kan også udgøre visse udfordringer, da udviklingen af ​​flere stabile mønter parallelt kan føre til siloed teknologier og mangel på interoperabilitet…

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version