AltcoinsCardanoDogecoin

Rekordmange retssager mod krypto-svindlere – CFTC kan indkræve 4,3 milliarder dollar i bøder og restitution

CFTC Offentliggør rekordstore håndhævelsesresultater for 2023

Den amerikanske førende håndhævelsesmyndighed, Commodity Futures Trading Commission (CFTC), har offentliggjort sine rekordstore håndhævelsesresultater for regnskabsåret (FY) 2023.

Ifølge en officiel meddelelse fra den 7. november har den amerikanske myndighed rapporteret, at den har gennemført 96 håndhævelsesaktioner gennem sin håndhævelsesafdeling (DOE).

Disse aktioner havde primært til formål at retsforfølge sager vedrørende svindel, manipulation af derivatmarkeder og andre betydelige overtrædelser på forskellige markeder, herunder kryptoaktiver og swapmarkeder.

Fra disse 96 håndhævelsesaktioner lykkedes det CFTC at opnå over 4,3 milliarder dollars i kombinerede bøder, formuesanbringelse og restitution.

Bemærkelsesværdigt var 47 af disse sager fokuseret på digital aktiversektoren. Dette fænomenale tal repræsenterer mere end 49% af de samlede retssager, der blev afsluttet i det regnskabsår, hvilket gør det til en historisk rekord for retlige handlinger taget af CFTC inden for den nye industri.

Zooming ind på dets betydningsfulde retlige handlinger, oplyste CFTC, at den sagsøgte kriseramte FTX- og Alameda Research-ledere som Sam Bankman-Fried, Nashad Singh og Caroline Elisson.

Disse handlinger blev taget som svar på påståede bedrageriske metoder vedrørende handel med digitale tillgange, der førte til tab på 8 milliarder dollars for en stor del af dens kunder, herunder amerikanske statsborgere.

Herefter blev Binance-børsen og dens centrale ledere sagsøgt for at drive en ulovlig børs for digitale tillgange derivater.

Derudover anklagede CFTC den nu lukkede decentraliserede låneplatform Celsius Network og dens administrerende direktør, Alex Mashinsky, for bedrageri og materielle fejldarstellinger i forbindelse med en varepuljeordning relateret til kryptovalutaer.

Yderligere håndhævelsessucceser inkluderer sikring af en retskendelse mod den nu lukkede decentraliserede autonome organisation (DAO) Ooki for at drive en ulovlig handelsplatform og virke som futureskommissionshandler (FCM) uden korrekt lovmæssig autorisation.

Top  Curve (CRV) Stiger Med 7% Efter Hacker Returnerer Millioner til DeFi-Protokoller

For at opsamle sin håndhævelsesindsats inden for kryptomarkedet oplyste CFTC, at den anklagede 14 separate enheder, der falsk hævdede at være registreret hos myndigheden, mens de tilbød deres kunder handelsplatforme for udenlandsk valuta (forex) og digitale aktiver.

Myndigheden arbejder hånd i hånd med whistleblowers

Kommenterende på årets bemærkelsesværdige succes understregede direktøren for håndhævelse, Ian McGinley, myndighedens urokkelige dedikation til at fremme ansvarlighed og beskytte kunderne på de nye og mindre regulerede markeder.

Dog har CFTC ikke handlet isoleret, når den forfølger dette rekordantal sager mod lovovertrædere inden for kryptokurrencasektoren.

Ifølge en pressemeddelelse frigivet af CFTC-kommissær Christy Goldsmith Romero, har myndigheden samarbejdet med whistleblowers for at iværksætte de nødvendige håndhævelsesaktioner.

Ved at give nødvendige data udtalte Romero, at myndigheden har udbetalt 350 millioner dollars til whistleblowers involveret i dens særlige program.

Indtil videre har den udbetalt 16 millioner dollars til whistleblowers, hvor to enkeltpersoner har modtaget 15 millioner dollars for at levere værdifuld information relateret til svindel med kryptovalutaer.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button