Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Ripple erhält Genehmigung als Blockchain-Zahlungsdienstleister in den VAE – Plant Stablecoin-Einführung

Chainlink BUILD Programm begrüßt Rollup.Finance zur Erweiterung der Infrastruktur

Ripple får grønt lys til at lancere Stablecoin i UAE

Ripple har nylig annonceret, at de har modtaget den grundlæggende godkendelse som blockchain-baseret betalingstjenesteudbyder fra DIFC (Dubai International Finance Centre), hvilket fremskynder deres planer om at lancere deres Stablecoin i UAE sammen med andre overførsels- og kryptobetalinger.

Ripple har allerede etableret en stærk tilstedeværelse i Mellemøsten, hvor 20 % af deres globale kundebase stammer fra GCC- og MENA-regionen.

Denne licens ses af mange som en afgørende skridt for Ripples vækst i regionen samt for fremdriften af kryptovalutaer, CBDC’er og Stablecoins.

### Ripple ser MENA som frontløber for FinTech-revolutionen

I en samtale med Reece Merrick, direktøren for Mellemøsten og Afrika, om den seneste meddelelse og Ripples tilstedeværelse i MENA-området, pegede han på, at Ripple har været dybt forankret i Mellemøsten og GCC/MENA-regionen i adskillige år. Han påpegede, at regionen har været vidne til en af de mest markante transformationer og den hastige udbredelse af blockchain- og kryptoteknologien.

Han forklarede: “Dette er blevet understøttet af en fremadskuende regeringspolitik og regulatoriske rammer. Denne region er frontløber for en FinTech-revolution, især inden for grænseoverskridende betalinger.”

For Ripple har pengeoverførsler været hjørnestenen i deres tilbud siden deres begyndelse. Ifølge Verdensbanken er UAE nummer et i den arabiske verden, når det kommer til pengeoverførsler.

I henhold til den seneste rapport fra Verdensbanken om pengeoverførsler muliggjorde UAE udgående transaktioner til en værdi af 38,5 milliarder amerikanske dollars og placerede sig dermed som nummer et i den arabiske verden og rangerede globalt som nummer to efter USA (85,75 milliarder amerikanske dollars). Da De Forenede Arabiske Emirater og Saudi-Arabien er verdens næststørste og tredjestørste pengeoverførselslande, er det klart, hvorfor disse regioner har taget innovationer inden for betalinger så hurtigt til sig.

Merrick tilføjer, at MENA-regionen i mellemtiden nu er den syvendestørste kryptomarked i verden, med en on-chain værdi på 338,7 milliarder amerikanske dollars mellem juli 2023 og juni 2024, ifølge Chainalysis. Især institutionelle og professionelle aktiviteter driver dette marked frem, hvor 93 % af transaktionerne overstiger 10.000 amerikanske dollars.

Med dette væksttal forklarer Merrick, at Ripples markedsprægning i MENA-regionen er markant vokset, og udgør nu 20 % af den globale kundebase. Han udtaler: “Vi samarbejder med en række finansielle virksomheder, herunder banker, Fintechs og betalingsvirksomheder (herunder Qatar National Bank, Al Ansari Exchange og Pyypl).”

### Ripple har som den første modtaget den grundlæggende godkendelse fra DIFC

Ifølge Merrick er Ripple den første blockchain-baserede betalingstjenesteudbyder, der har modtaget den grundlæggende godkendelse fra Dubai Financial Services Authority (DFSA), hvilket markerer et vigtigt skridt for regulerede, kryptobaserede grænseoverskridende betalinger i regionen. Han påpeger Ripples globale tilstedeværelse som et reguleret selskab.

Han forklarer: “Udviklingen af de regulatoriske rammer vil give banker og andre regulerede virksomheder tilliden til fuldt ud at omfavne denne teknologi.”

I De Forenede Arabiske Emirater muliggør licensen ifølge Merrick, at Ripple kan tilbyde omfattende grænseoverskridende betalingstjenester som Ripple Payments Direct (RPD). Han forsikrer: “Dette vil imødegå udfordringer som høje omkostninger, langstrakte behandlingstider og begrænset gennemsigtighed i grænseoverskridende betalinger.” Ved at kombinere vores compliance-first tilgang med vores løbende investeringer i likviditet, institutionel opbevaring og On/Off-Ramper kan Ripple Middle East nu tilbyde en problemfri end-to-end-betalingsoplevelse og gøre fordelene ved blockchain tilgængelige for enhver virksomhed.”

Ripple mener, at DFSA har gjort et godt stykke arbejde med hensyn til blockchain-regulering og at DIFC er et fantastisk sted for kryptovirksomhedens aktiviteter.

Desuden forklarer Merrick, at Ripple fortsætter med at overvåge den udviklende reguleringssituation i UAE, herunder regelmæssige samtaler med Dubais Virtual Asset Regulatory Authority (VARA), De Forenede Arabiske Emiraters centralbank (CBUAE) og Abu Dhabi Global Markets (ADGM).

### Ripple har til hensigt at gøre deres RLUSD-Stablecoin tilgængelig i UAE

Centralbanken i De Forenede Arabiske Emirater har for nylig reguleret adfærden af Stablecoins som f.eks. AED-Stablecoins i forhold til regulerede Stablecoins og deres opbevaring.

Ifølge Merrick bifalder Ripple skridtene fra centralbanken i UAE og deres pragmatiske tilgang.

Om Ripples RLUSD-stablecoin forklarer Merrick: “Vores RLUSD vil blive lanceret ved udgangen af 2024, og vi forventer, at den vil spille en vigtig rolle i den globale betalingsstrøm og udfylde kløften mellem traditionelle finansiering og kryptovalutaer.” Vi stræber efter at gøre det tilgængeligt i de jurisdiktioner, hvor vi i øjeblikket opererer, herunder De Forenede Arabiske Emirater, og vil fortsat samarbejde proaktivt med lokale reguleringsmyndigheder.”

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Exit mobile version