AltcoinsCardanoDogecoin

Russere kan nu “hæve” digitale rubler fra pengeautomater – Hvad er næste skridt for CBDC’en?

En major russisk bank har skabt en løsning, der giver digitale rubelindehavere mulighed for at udføre realtidskontanttævlinger ved hæveautomater.

Ifølge Izvestia har VTB Bank udviklet en løsning, der lader CBDC-indehavere øjeblikkeligt konvertere deres digitale rubler til banknoter ved en af bankens 14.000 hæveautomater “overalt i Rusland.”

Banken præsenterede sin nye CBDC-løsning på det nylige Finopolis 2023 fintech-forum.

VTB sagde, at servicen i første omgang ville være tilgængelig for et udvalgt antal af dens digitale rubel-brugende netbankklienter.

Omkring 600 russere bruger for øjeblikket mønten i 11 byer, herunder Yekaterinburg og hovedstaden Moskva.

Centralbanken ønsker at udvide omfanget og omfanget af piloten i starten af næste år.

VTB sagde, at deres løsning var “øjeblikkelig og problemfri” og bruger et brosystem til at overføre CBDC-beholdninger fra digitale tegnebogs til “ikke-kontante rubler”, som derefter konverteres til kontanter via konventionelle bankkonti.

Georgy Gorshkov, VTB’s vicepræsident og administrerende direktør, forklarede, at bankerne, der deltager i piloten, tester den digitale rubel i deres reelle operationer. Centralbanken vil efterfølgende frigive mønten til massiv cirkulation. For at gøre den forståelig for brugerne er det dog nødvendigt at forberede den samlede infrastruktur på forhånd.

Han tilføjede, at lanceringen af teknologi, der tillader folk at hæve digitale rubler fra hæveautomater, er et stort skridt i denne retning. Det vil gøre processen med at arbejde med CBDC’en mere forståelig, praktisk og enkel.

Bankens tjenester med hensyn til CBDC vil være gratis for private borgere, men virksomheder vil skulle betale en kommissionsrate på 0,3%.

Tolv andre banker er i øjeblikket involveret i CBDC-piloten, og en gruppe af 16 flere banker forventes at deltage i det nye år.

Top  Taiwan foreslår kryptolov for at tackle offshore-markedsbekymringer og styrke regulering

Den nye gruppe inkluderer megabanken Sberbank samt flere regionale banker, der tilsyneladende følger et mønster sat af Kina og dets digitale yuan-projekt.

Førstedirektør i Centralbanken, Olga Skorobogatova, har hævdet, at piloten hidtil er gået efter planen. Hun forklarede, at borgere havde brugt den digitale RUB til at foretage “flere tusinde transaktioner.”

Skorobogatova sagde, at pilotdeltagerne også har foretaget vellykkede P2P-overførsler og B2C-betalinger. Hun tilføjede, at virksomheder også bruger mønten til at foretage B2B-betalinger.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button