Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Stadig for høje tab til hacks og svindel i kryptovaluta i 2023

Verschwindet und erscheint erneut auf DTCC-Webseite

## Kryptobransjen ser en nedgang i tap til hacker og svindel i 2023

En nylig rapport fra blockchain-sikkerhetsfirmaet CertiK avslører at det ble tapt 1,84 milliarder dollar i kryptovaluta gjennom 751 sikkerhetsbrudd i 2023. Dette er en nedgang på 51% fra 2022, hvor 3,7 milliarder dollar ble tapt. Mens nedgangen er positiv, påpeker analytikerne at beløpet fortsatt er for høyt.

### Tap fordelt over året

Rapporten viser at tredje kvartal står for de største tapene i 2023 med 686 558 472 dollar mistet gjennom 183 angrep og svindel. Videre påpekes det at november var den dyreste måneden i løpet av året.

### Årsakene til bruddene

En av de vanligste årsakene til sikkerhetsbruddene var kompromitterte private nøkler. Seks av de ti dyreste sikkerhetshendelsene i 2023 var på grunn av dette. Private nøkkelforringelser førte til et tap på 880 892 924 dollar gjennom 47 hendelser.

### Beste praksis for nøkkelhåndtering

For å unngå fremtidige angrep anbefaler CertiK flere beste praksiser for håndtering av private nøkler. Dette inkluderer bruk av multifaktorautentisering, maskinvarelommebøker, tilgangskontrollpolitikk, kryptert lagring og regelmessig overvåking av bruken av private nøkler.

### En fremvoksende trend

Rapporten påpeker også en fremvoksende trend med “retroaktive bugbounty”. I 2023 ble 219 millioner dollar returnert gjennom 36 hendelser, noe som utgjorde 12% av de totale tapene.

### Positiv vekst for blockchain-sikkerhet

CertiKs medgründer Ronghui Gu ser positiv vekst når det gjelder blockchain-sikkerhet i 2024 og forventer en fortsatt nedgang i tap gjennom året.

### Forventninger for fremtiden

Analytikerne har også spådd at krypto-bullmarkedet vil sette bransjens sikkerhet på prøve. Mens det forventes at tap ikke vil kunne elimineres helt, er målet å fortsette å redusere korrelasjonen mellom totalverdi låst (TVL) og tap gjennom hacker og svindel.

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version