AltcoinsCardanoDogecoin

Stigende interesse i Tyrkisk Lira på verdens største børs, Binance

Den tyrkiske lira (TRY) topper listen som den mest handlede fiat-valuta på verdens største børs efter volumen, Binance, viser nye forskningsresultater.

I september steg handelsvolumenet omkring liraen markant, og den udgjorde 75% af al fiat-handel på børsen. Denne stigning forklares med en øget appetit på kryptovaluta fra nye og erfarne brugere.

Børsen har undersøgt det tyrkiske marked for at afgøre investorernes holdning, drive og erfaringsniveauer i takt med den stigende interesse. I løbet af de sidste tre år er Tyrkiets krypto-adoptationsrate eksploderet fra 16% til 40%, hvilket placerer landet på en 12. plads på Chainalysis Global Crypto Adoption Index 2023.

Ifølge undersøgelsen begyndte 30% af deltagerne at handle for 1-2 år siden, mens henholdsvis 19% og 8% begyndte for mindre end et år og seks måneder siden. Analytikere har markeret 27% som nye deltagere som følge af nye tendenser på det lokale marked.

Disse nye brugere har øget handelsaktiviteten og gjort handelsparret til den mest populære i september og i de seneste uger.

De unge digitale aktører i landet har forskellige motiver til at handle og investere på markedet, hvor flertallet også kigger mod ejendomsinvesteringer. En stor procentdel af brugerne har mindst 5.000 TRY i deres tegnebøger.

Mens overskud fortsat er den største faktor (66%), viser forskningen, at andre drivkræfter som lave transaktionsomkostninger (33%), nem adgang til overvågning (56%) og kærlighed til den underliggende teknologi (40%) også spiller en rolle.

Andre motiver omfatter sikkerhed og fraværet af minimumsindskud, som stadig ikke er tilgængeligt i de fleste traditionelle investeringsordninger.

Tyrkiets kryptolandskab

Landet bliver hyldet som et voksende digitalt aktivmarked af de fleste branchepersoner og analytikere, selvom nogle af dets borgere stadig er skeptiske over for de lokale og globale markeder.

Top  Kinesiske byer Shanghai og Suzhou ønsker at øge adoptionen af ​​digital yuan

I forhold til transaktionsvolumener rangerer Tyrkiet som nummer fire efter USA, Indien og Storbritannien og sigter mod at forbedre sine lokale kryptoregler for at øge investeringerne.

Trods den voksende vækst er reguleringsrelaterede markedsbekymringer blevet fremhævet som et muligt hinder for øget adoption. De største branchekollapser, herunder sidste års Terra og FTX, har dæmpet investorernes tillid, og manglen på ordentlig globale regler forværrer situationen.

På den anden side er landet ved at udarbejde retningslinjer for virtuelle aktiver for at regulere de vigtigste aspekter af det lokale marked, efter at der er blevet peget på en mangel i systemet. Lovgivningen, der forventes at træde i kraft i 2024, vil hjælpe med at presse landets sag til Financial Action Task Force (FAFT) for at fjerne det fra den grå liste.

Generelt ser det tyrkiske kryptovalutamarked ud til at være i en positiv udvikling, og med de rigtige reguleringsmæssige indgreb kan det være med til at skabe mere stabilitet og tillid til kryptovaluta i landet og globalt set.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button