AltcoinsCardanoDogecoin

Stigning i Crypto-svindel bekymrer Lloyds Bank

Lloyds Bank advarer om markant stigning i krypto-svindel

En rapport fra Lloyds Bank afslører en stigning på 23% i krypto-svindel sammenlignet med året før. Ofrene mister i gennemsnit 82.250 kr., hvilket markerer et markant hop fra det foregående års gennemsnit på 56.867 kr. Denne stigning i svindel rammer primært personer mellem 25 og 34 år.

Svindlernes typiske modus operandi indebærer at udnytte sociale medieplatforme til at sprede vildledende reklamer og direkte beskeder, der lover overdrivne afkast.

Udover sociale medier anvender svindlere taktikker som kloning af konti og websider samt at udgive sig for legitime virksomheder med falske anbefalinger for at etablere troværdighed.

Ofrene falder ofte i disse fælder og opdager bedrageriet først efter at have foretaget tre betalinger. I gennemsnit tager det omkring 100 dage for ofrene at rapportere krypto-svindel.

Web3-firmaer mistede cirka 5,6 mia. kr. til forskellige sikkerhedsbrud, phishing-svindel og “rug pulls” i tredje kvartal af 2023.

Ureguleret natur af krypto tiltrækker svindlere

Liz Ziegler, direktør for svindelbekæmpelse hos Lloyds Bank, fremhævede kryptoklassens uregulerede natur som en primær tiltrækningskraft for svindlere.

Ziegler understregede udfordringen ved at inddrive midler i tilfælde af krypto-svindel og opfordrede til øget ansvarlighed fra tech-virksomhederne i forhold til svindelbekæmpelse, kundebeskyttelse og bidrag til tilbagebetalinger, når deres platforme udnyttes til svigagtig aktivitet.

Lloyds Bank anbefaler at være opmærksom på ikke at dele kontodetaljer eller overføre kryptovaluta til ukendte tegnebøger.

I stedet rådgiver banken investorerne til at bruge Financial Conduct Authority (FCA) hjemmesiden til virksomhedsverifikation og vælge betalingskort for at øge beskyttelsen.

FCA pålægger klare advarsler om potentielle tab i alle kryptoinvesteringer og udarbejder en omfattende liste over autentiske virksomheder samtidig med at de udsender advarsler om svigagtige enheder.

Top  Singapores Triple-A afslutter en serie A-finansieringsrunde på $10 millioner og planlægger at udvide sin drift

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button