AltcoinsCardanoDogecoin

Stigning i kryptosvindel rammer unge – overgår romantik- og købssvindel

Crypto-svindel stiger med 23%: Lloyds Bank advarer

Lloyds Bank, en af de fire store banker i Storbritannien, rapporterer, at krypto-svindel er steget med 23% sammenlignet med samme periode sidste år.

Firmaet advarede om, at svindlere målretter mod unge mennesker via sociale medier, hvor ofrene i gennemsnit mister £10.741 ($13.183,72) pr. svindel. Dette overskygger romance-svindel, købssvindel eller enhver anden form for forbrugersvindel.

Analysen viste, at 66% af alle investeringssvindel starter på sociale medier – med Instagram og Facebook som de mest almindelige kilder, ifølge banken i en nylig pressemeddelelse. Kilder til sådanne svindelstricks spænder fra falske reklamer og kendis-anbefalinger til direkte beskeder.

Ifølge Lloyd udvikler svindlere deres taktikker for at målrette 25- til 34-årige med hurtige-berigelsesordninger, som især er attraktive for yngre målgrupper. Denne gruppe udgør en fjerdedel af alle tilfælde af krypto-svindel.

Sådanne svindelnumre er også svære at identificere, mens de foregår, idet det gennemsnitlige offer foretager tre betalinger og venter 100 dage efter deres første transaktion, før de rapporterer dem til deres bank. Stjålne penge er normalt alt for svære at få tilbage på dette tidspunkt.

Lloyds fremhævede to hovedformer for krypto-investeringssvindel. Den første er “illusionen”, hvor en svindler udgiver sig for at være en investeringschef og lover at foretage investeringer med offerets penge for at generere overskud på deres vegne.

Nogle illusionssvindelnumre kan vise ofrene en falsk investeringskonto, der viser voksende overskud, efter de har foretaget deres første betaling, hvilket får dem til at sende svindleren flere penge.

Den anden svindeltype er “overtagelsen” – når svindlere narrer ofrene til at oprette krypto-konti på en handelsplatform (Coinbase, Binance, osv.) og give deres loginoplysninger. Alternativt kan ofrene narres til at opgive kontrollen over deres personlige krypto-tegnebøger eller sende svindleren krypto direkte.

Top  Misbrug af COVID-19 hjælpefonde: El Salvadors regering allokerede midler til Bitcoin-projekt

I en erklæring skrev Liz Ziegler, direktør for svindelbekæmpelse hos Lloyds Bank: “Krypto er en meget risikofyldt aktivklasse og forbliver i vid udstrækning ureguleret, hvilket gør det til et attraktivt område for svindlere at udnytte. Hvis der går noget galt, er det usandsynligt, at du får dine penge tilbage.”

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button