Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Stor bøde til Binance fra Nigeria for at påvirke lokal valuta

Das Bitcoin-Portfolio von MicroStrategy steigt auf über 5 Milliarden US-Dollar, während BTC bei 34.000 US-Dollar stabil bleibt

Nigerias regering har pålagt Binance en overvældende bøde på 10 milliarder dollars som led i en kampagne mod platformen for at stabilisere landets lokale valuta.

Bayo Onanuga, særlig rådgiver for information og strategi til præsident Bola Tinubu, afslørede bøden i et interview med BBC ifølge en rapport fra Premium Times fredag.

Ifølge Onanuga har Binance angiveligt tjent betydelige beløb på “ulovlige transaktioner” i Nigeria, mens landet har lidt store tab.

## Nigerias ONSA Bekræfter Efterforskning af Binance

Nigerias regerings handling kommer efter at Kontoret for den Nationale Sikkerhedsrådgiver (ONSA) har bekræftet, at de undersøger Binance og andre kryptovalutaplatformes aktiviteter.

ONSA oplyste, at de koordinerer en tværministeriel undersøgelse af Binances aktiviteter.

Tidligere på ugen tilbageholdt den nigerianske regering to ledere fra Binance, som var fløjet ind i landet for at forhandle med myndighederne som del af kampagnen.

Ledelsen blev anklaget for at drive en milliardforretning uden de nødvendige registreringer og dokumentation.

Nigerias myndigheder krævede, at Binance skulle fremlægge data om transaktioner med den nigerianske Naira på deres platform gennem de sidste syv år og fjerne visse data relateret til Nigeria fra platformen.

Dog insisterede Binances ledere på at blive ført til deres respektive landes ambassader, før de overgav sig.

Det skal bemærkes, at Binance ikke er registreret i Nigeria og ikke har fysisk tilstedeværelse i landet ifølge Onanuga.

Han hævdede, at folk havde handlet med dollar-naira-rater på platformen, hvilket negativt påvirkede værdien af den lokale valuta.

## Binance Samarbejder Med Nigerias Regering

Onanuga hævdede, at Binance samarbejdede med den nigerianske regering ved at give information og allerede havde suspenderet naira-relaterede transaktioner på deres platform.

Sidste uge indførte børsen også en prisgrænse for Tether (USDT) tokens på deres peer-to-peer (P2P) platform for at overholde lokale regulatoriske krav.

Ikke desto mindre søger Nigerias regering mindst 10 milliarder dollars som kompensation fra Binance.

Nigerias regerings handlinger mod Binance og andre kryptofirmaer stammer fra bekymringer over fortsat manipulation af valutamarkedet og ulovlig bevægelse af midler.

Myndighederne mener, at disse aktiviteter har bidraget til svækkelsen af nairaen.

I september 2023 erklærede Nigerias Værdipapir- og Børskommission (SEC) Binance Nigeria Limited for ulovlig og fastslog, at platformen hverken var registreret eller reguleret af kommissionen.

Tidligere har Binance erkendt sig skyldig i kriminelle anklager om hvidvaskning af penge fremsat af USA’s Justitsministerium og accepteret at betale 4,3 milliarder dollars for at afslutte sagen.

Binances grundlægger og administrerende direktør, Changpeng Zhao (CZ), har også erklæret sig skyldig og accepteret at træde tilbage fra sin stilling.

CZ’s kriminalsag er blevet udsat til den 30. april af en amerikansk domstol.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version