Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Svag markedsposition for Binance USD (BUSD) som følge af regulatoriske tiltag mod Paxos

Binance's Stablecoin BUSD Market Capitalization Slides 90% from Peak – Will it Affect Binance Exchange?

Nedgang i markedsværdien af Binance USD (BUSD)

Binance USD (BUSD), den stabilecoin udstedt af Paxos til kryptobørsen Binance, har oplevet et fald i markedsværdien på over 90% fra sin højeste værdi sidste år.

Ifølge data fra CoinGecko er BUSDs markedsværdi faldet fra en tidligere rekord på 23,5 milliarder dollars, registreret den 15. november 2022. Den aktuelle markedsværdi ligger nu tæt på 2,1 milliarder dollars, betydeligt lavere end stabilecoins som USDT og USDC, som har markedsværdier på henholdsvis 84 milliarder dollars og 25 milliarder dollars.

BUSD market cap since January 2020. Source: CoinGecko

Årsager til faldet i BUSDs markedsværdi

Faldet i BUSDs markedsværdi kan delvist tilskrives reguleringstiltag mod udstederen, det amerikanske firma Paxos.

Tidligere på året indledte både Securities Exchange Commission (SEC) og The New York District of Financial Services (NYDFS) reguleringstiltag mod Paxos.

Som reaktion på disse tiltag har Binance angivet, at de vil fjerne brugen af BUSD på deres platform og opfordret brugerne til at konvertere deres BUSD-saldo til FDUSD, en ny stabilcoin udstedt af Hongkong-baserede First Digital Group.

Som en mulig følge af Binances beslutning oplever First Digital USD (FDUSD) en stigende markedsandel og har i øjeblikket en markedsværdi på næsten 470 millioner dollars ifølge CoinGecko.

FDUSD market cap since July 2023. Source: CoinGecko

Planlagt gradvis afvikling af BUSD

Binance-brugere kan handle BUSD til FDUSD uden at pådrage sig nogen gebyrer, og Binance har planer om gradvist at reducere støtten til BUSD-produkter inden februar 2024.

Ifølge en officiel meddelelse på Binance-appen vil Binance stoppe med at understøtte BUSD i 2024, i overensstemmelse med Paxos’ gradvise udfasning af køb af BUSD inden februar 2024.

Betydningen af faldet i BUSDs markedsværdi for Binance

Selvom faldet i BUSDs markedsværdi er betydeligt, forventes det ikke at have en væsentlig indvirkning på Binances overordnede drift. Dette skyldes, at Binance gradvist fjerner støtten til BUSD i tråd med regulatorisk pres.

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version