Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Taiwansk politi efterforsker online influencers og fællesskabsmedlemmer i sag om gamblingkontrakt

Crypto Whales Are Accumulating This Underrated Gem – What Does it Do?

En kritik af Polymarket i forbindelse med valgrelateret væddemål

Taiwanesisk retshåndhævelse har indledt en undersøgelse af online influencers og fællesskabsmedlemmer involveret i at fremme en Polymarket-kontrakt relateret til det kommende valg i Taiwan.

Ifølge en rapport fra det taiwanske medie BlockTempo har landets myndigheder sendt stævninger til flere influencers og personer inden for kryptosamfundet.

Polymarket giver brugerne mulighed for at placere væddemål på udfaldet af januarmånedens valg, hvor der i øjeblikket er over 300.000 dollars satset på forskellige kontrakter.

Markedet giver i øjeblikket det Demokratiske Fremskridtsparti’s Lai Ching-te, også kendt som William Lai, en 78% chance for at vinde.

Men at satse på valgresultater er eksplicit forbudt ifølge artikel 88-1 i Taiwans præsident- og vicepræsidentvalgs- og afsættelseslov.

Loven fastslår, at personer, der satser på valg- eller afsættelsesresultater offentligt eller på offentligt tilgængelige steder, kan blive pålagt bøder, kortvarig tilbageholdelse eller fængsel i op til seks måneder.

“Lovhåndhævende myndigheder i Taiwan er opmærksomme på at undersøge enhver spilaktivitet i forbindelse med præsidentvalg,” udtalte advokat Sherman Lin fra Taipei-baserede Lin & Partners.

“Brede juridiske fortolkninger er blevet anvendt på spilleforbrydelser i henhold til præsidentvalgs- og afsættelsesloven, hvilket har ført til efterforskninger og domfældelser af spilwebstedoperatører i Taiwan, der sigtede mod taiwanske spillere.”

Mens gambling på valgresultater er ulovligt i de fleste amerikanske stater, håndteres håndhævelsen primært af Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Polymarkeds brugsbetingelser forbyder også amerikanske personer at bruge platformen.

Men de jurisdiktionale udfordringer, der er forbundet med udenlandske enheder, begrænser Taiwans juridiske rækkevidde primært til indenlandske aktører, hvilket gør det svært at gennemføre retssager mod platforme som Polymarket.

Taiwan vil målrette influencers, der har promoveret Polymarket

Lin bemærkede, at lovhåndhævelse sandsynligvis vil fokusere på online influencers, der har promoveret kontrakten, da de kan blive målrettet inden for Taiwans jurisdiktion.

Lin forklarede yderligere, at der ikke er fastlagt nogen retspræcedens i Taiwan for decentrale platforme, der organiserer væddemål om valg, på trods af eksisterende retspræcedens for retsforfølgelse af centraliserede enheder, der er involveret i valgspil.

Polymarkeds decentraliserede natur og manglen på fysisk tilstedeværelse i Taiwan kan begrænse det taiwanske retssystems myndighed over platformen. Seneste sager, hvor taiwanske anklagere har forfulgt online influencers, der har promoveret handelsplatforme, demonstrerer, at selv promoveringsaktiviteter kan have juridiske konsekvenser.

For eksempel, da den uregistrerede kryptobørs JPEX kollapsede i Hongkong, anholdt lokale lovhåndhævelsesmyndigheder adskillige online influencers, der havde promoveret platformen.

Tidligere på ugen oprettede Taiwans Finanstilsynskommission (FSC) et Financial Technology Bureau for at føre tilsyn med kryptokurver for at beskytte investorer og øge reguleringen. FSC’s Financial Technology Bureau vil være ansvarlig for at øge reguleringen omkring kryptomarkedet.

I november led den Taipei-baserede handelsplatform Kronos Research et cyberangreb, hvilket førte til et forbløffende tab på 26 millioner dollars i kryptoaktiver. FSC overvejer også muligheden for at indføre kryptobørshandlede fonde (ETF’er) og har afsløret, at de nøje studerer udenlandske kryptofuturesprodukter og ETF’er. Hensigten er gradvist at lette begrænsningerne i overensstemmelse med de globale markedsvilkår.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version