Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Tezos styrer mod en mere effektiv blockchain med Tezos X-opgraderingen

Aufwärtstrend von Bitcoin hält an – drei Gründe warum er noch nicht zu Ende ist

Die Proof-of-Stake-Blockchain Tezos har præsenteret en række nye opdateringer. Opgraderingen, kaldet Tezos X, er et skridt mod en mere effektiv Layer-1 blockchain (L1).

Ifølge en blogpost fra 27. juni ser udviklerne opgraderingen som det næste evolutionstrin for den selvopdaterende Tezos blockchain.

Ved lanceringen af blockchain forventes forbedringer i ydeevne, sammensætningsevne og interoperabilitet. Udviklerne forsøger at optimere hver komponent, så de arbejder sammen sømløst.

## Et modulært tilgang

Siden begyndelsen af 2022 har udviklerne arbejdet på denne opdatering. Målet var at bevæge sig væk fra den “monolitiske design”, hvor hver node var nødt til at replikere alle aktiviteter.

Dette resulterede i en højere netværksbelastning, hvilket igen førte til dårligere ydeevne. Netværket brugte på det tidspunkt også mere strøm og båndbredde.

Dette problem løses ved en modulær tilgang. De sammenkoblede nodegrupper tildeles forskellige roller, hvilket fører til bedre ydeevne.

En af de vigtigste opgraderinger af Tezos X er introduktionen af Smart Rollups. Med dette kunne netværket ifølge udviklerne nå hastigheder på en million transaktioner per sekund.

Ydelsen blev allerede i juli 2023 demonstreret ved at kombinere Smart Rollups med Data Availability Committees (DACs). DACs er en effektiv tilgang til offentliggørelse af Rollup-data uden for begrænsningerne af L1-blockkæden.

Tezos X løser også kompositionsspørgsmål gennem vertikal skalerbarhed.

Dette muliggør, at Smart Rollups “kan skaleres vertikalt med ren behandlingskraft”, hvilket fjerner kompromisset mellem hardwarekrav og decentralisering.

Tezos X forsøger at frigive Layer-1-belastningen ved hjælp af en enkelt kanonisk Rollup. Da den kanoniske Rollup administrerer applikationer og transaktionshistorik, behøver hovedkæden kun håndtere konsensus og afvikling.

Målet for udviklerne er en enkelt opsummering af en million transaktioner pr. sekund.

Tezos X vil også være mere interoperabel, og inden 2025 forventes understøttelse af almindelige programmeringssprog som JavaScript, Python og Java at blive indført.

Derudover introduceres Etherlink, en EVM-kompatibel Smart Rollup, der muliggør udrulning af Solidity Smart Contracts.

Udviklerne af Tezos arbejder også på at forbedre udvikleroplevelsen med bedre SDK’er, API’er og værktøjer.

Integrationen af Tezos blockchain i applikationer skulle være “ligeså nem som at importere en softwarebibliotek”, skrev udviklerne.

Kilde: Invezz

Exit mobile version