Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Thailands næststørste bank køber en lokal kryptobørs: Hvad betyder det for landets crypto-regulering?

Thailand's KBank Acquires Satang Exchange, Signals Commitment to Crypto Market

Thailands næststørste bank har signaleret en optimistisk stemning for blockchain ved at købe en af ​​regionens lokale krypto-børser gennem et af sine datterselskaber. Ifølge en arkiveringsmeddelelse, som Kasikornbank – også kendt som KBank – har offentliggjort mandag, har banken erhvervet en 97% ejerandel i Satang Corporation Co Ltd., som driver en digital aktiv handelsplatform kendt som Satang Pro. KBank har en samlet formue på 120 milliarder dollars ifølge dens hjemmeside, og købet af børsen blev vurderet til 3,7 milliarder baht, hvilket svarer til 103 millioner dollars. Satang vil nu blive omdøbt til Orbix Trade Company Limited, i lighed med bankens andre kryptoselskaber. KBank etablerede enheden “Unita Capital” i marts 2022 for at investere i digitale aktiver, og denne enhed inkluderer nu også Orbix Custodian og Orbix Invest blandt andre. En anden af bankens datterselskaber er Orbix Technology and Innovation, et blockchain-infrastruktur- og udviklingsselskab, der blev etableret for 260 millioner baht (7,2 millioner dollars) i juli ifølge arkiveringen. KBank annoncerede i september en ny fond ved navn KXVC for at investere i Web3- og AI-startups. Banken vil have et særligt fokus på Asien-Stillehavsområdet.

Crypto Regulation in Thailand
Satang Pro står ud som en af de få krypto-børser i Thailand, der er reguleret af regionens værdipapir- og børskommission (SEC). Dog blev den udsat for civile sanktioner fra SEC sammen med en håndfuld andre børser sidste år for at fabrikere handelsvolumen.

Thailands regulering af krypto er blandet: I marts 2022 forbød nationens turistministerium brugen af kryptovalutaer som betalingsmiddel, hvilket minder om lande som Rusland og Kina. På den anden side afskaffede regeringen sidste år en moms på 7% for kryptohandelsbørser, og finansministeriet argumenterede i marts for skattelettelser og andre incitamenter til ICO-promotorene. I august blev Thailands premierministerpost besat af den pro-crypto politiker Srettha Thavisin. Mens han var CEO for ejendomsgiganten Sansiri deltog hans virksomhed i at rejse 225 millioner dollars til XSpring Capital, en krypto-aktivstyringsvirksomhed.

Interessen for kryptovalutaer blandt institutionelle investorer stiger også i Thailand. Udover KBank havde konkurrenten Siam Commercial Bank (SCB) til hensigt at købe Thailands største børs, BitKub, for 500 millioner dollars i 2022, inden uafklarede reguleringsmæssige spørgsmål fik dem til at skrotte aftalen.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version