Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Tidligere CEO for Zipmex anklages for korruption og bedrag af Thailands SEC

Bitcoin Price Prediction as Weekend Trading Volume Pushes Past $10 Billion – Here are Key Levels to Watch

En udøvd forretning i den digitale verden kan hurtigt føre til juridiske problemer, og det er præcis, hvad der er sket for Akarlap Yimwilai, den tidligere administrerende direktør for Zipmex Thailand. Ifølge de thailandske myndigheder er Yimwilai blevet sigtet for korruption og bedrageri af landets Securities and Exchange Commission (SEC). Anklagen kommer efter en efterforskning, der afslørede, at kundeaktiver, der blev opbevaret i Zipmex Thailands “Z Wallet”, blev overført til udenlandske digitale tegnebøger uden forudgående offentliggørelse af ændringer i platformens vilkår og betingelser. Ifølge SEC er dette en form for svindel, da virksomheden har præsenteret falske oplysninger for kunderne.

Yimwilai har tjent som administrerende direktør for Zipmex Thailand i fem år, før han trak sig tilbage i november 2023. Zipmex Thailand er en underafdeling af Zipmex, en Singapore-baseret kryptobørs, der fik godkendelse fra Thailands finansministerium og SEC til at operere i 2020.

Zipmex har allerede standset handels- og indskudstjenester og opfordret sine kunder til at trække deres aktiver tilbage, ifølge meddelelser på virksomhedens websted. Børsen har været under efterforskning siden december 2022 i forbindelse med erhvervelse af V Ventures og anklager om at operere i Thailand uden godkendelse.

I forlængelse heraf har Zipmex for nylig suspenderet handel efter at have indgivet en anmodning om gældslindring i 2022, hvor den angiveligt skyldte kunderne 97 millioner dollar. Thailand har dog forsøgt at styrke sin position som digital aktiv-hub ved at fritage værdiafgift (VAT) på digital aktiehandel siden januar 2024.

Endvidere har SEC i Thailand aktualiseret kriterierne for investering i digitale jetoner og fjernet yderligere begrænsninger, hvilket har skabt en mere inviterende ramme for investorer.

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version