Analyse

Bitcoin lider det største procentvise tab på en uge siden FTX’s kollaps, og der er flere årsager til tilbagegangen

Bitcoin lider ugentligt tab på grund af SpaceX og Evergrande

Bitcoin har oplevet sit værste ugentlige tab siden FTX-kollapset, og der er flere årsager til nedgangen. Ifølge rapporter har Elon Musks virksomhed SpaceX nedskrevet værdien af sine Bitcoin-beholdninger, hvilket har udløst spekulationer. Derudover har den kinesiske ejendomsgigant Evergrande ansøgt om insolvensbeskyttelse, hvilket har rejst bekymringer om en potentiel smitteeffekt på det kinesiske ejendomsmarked. Desuden er afkastet af amerikanske statsobligationer steget, hvilket har fået investorer til at trække sig væk fra risikofyldte investeringer som kryptokurrency.

Kryptomarkedet lider, men der er også vindere

Det samlede kryptomarked har lidt skade, med Bitcoin, Ethereum og Binance Coin, der alle har oplevet markante prisfald. Ikke desto mindre har der også været vindere midt i kaosset. Populære tokens på prognosemarkeder som Gnosis, SX Network, Kleros og Augur har alle opnået bemærkelsesværdige gevinster. På samme måde har Chance-token, der anvendes i prognosemarkeder, vundet betydning.

Bitcoin-prisen falder overraskende

Nedgangen i Bitcoin-prisen til omkring 26.000 dollars har overrasket mange kryptoinvestorer. Dette var den værste uge for Bitcoin siden FTX’s sammenbrud i november 2022. Ethereum faldt med cirka 9,5% til 1.700 dollars, og Binance Coin faldt med cirka 9,8% til 217 dollars.

En vigtig faktor i nedgangen var rapporten om SpaceX’s salg af BTC-beholdninger. Wall Street Journal afslørede, at virksomheden har reduceret værdien af sine Bitcoin-aktiver for 2022 og 2021 med 373 millioner dollars. Der er imidlertid ingen uafhængig bekræftelse af disse påstande, da SpaceX er et privat selskab.

Top  Litecoin Halbierung führt zu Abwärtstrend: Handelsvolumen sinkt, Preis fällt um 50%

En anden faktor i nedgangen var Evergrandes insolvensanmeldelse. Den kinesiske ejendomsgigant har taget skridt til at beskytte sine aktiver, samtidig med at den forsøger at styre sine kreditorer. Frygten er, at Evergrandes konkurs kan sprede sig til hele ejendomsmarkedet i Kina.

Endelig har stigende afkast af amerikanske statsobligationer fået investorer til at trække sig væk fra mere risikofyldte investeringer som kryptokurrency. Afkastet af 30-årige amerikanske statsobligationer nåede det højeste niveau siden 2011. Dette har reduceret værdien af kryptokurrency i forhold til andre investeringsklasser.

Vindere på prognosemarkederne

Trods kryptomarkedets nedtur har tokens på prognosemarkeder som Gnosis og Augur oplevet bemærkelsesværdige prisstigninger. Gnosis er steget med 0,2%, mens Augur har oplevet en stigning på 1%. Tokens på prognosemarkeder forventes at opleve yderligere prisstigninger, da populære begivenheder som den engelske Premier League og den amerikanske MSL vinder momentum.

Konklusion

Samlet set har de seneste uger været en rutsjetur for kryptomarkedet. Investorer må nu overveje, hvordan de skal reagere på de forskellige faktorer, der har ført til prisnedgangene. Mens nogle kryptokurser har lidt, har andre fortsat potentiale for vækst. Fremtiden for kryptomarkedet forbliver usikker for nu, og det vil være interessant at se, hvordan de forskellige tokens udvikler sig i de kommende uger.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button