Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

IWF præsenterer en krypto-risiko-bewertungsmatrix til at identificere og håndtere risici i kryptosektoren

Kryptoaktiver: IWF fremlægger en ramme til evaluering af risici

Et nyt arbejdspapir udgivet af Den Internationale Valutafond (IWF) afslører en række sårbarheder og potentielle politiske tiltag i kryptosektoren. Papiret, der har titlen “Vurdering af makrofinansielle risici fra kryptoaktiver”, er udarbejdet af Burcu Hacibedel og Hector Perez-Saiz og præsenterer en krypto-risiko-vurderingsmatrix (C-RAM) til lande. Formålet med matricen er at identificere indikatorer og udløsere af potentielle risici samt at opsummere mulige regulatoriske reaktioner på de identificerede risici.

En tredelt tilgang

C-RAM-matricen beskriver en tredelt tilgang. Den første fase involverer brugen af en beslutningstræsmodel til vurdering af kryptokurvers makrokritikalitet eller deres potentiale til at påvirke makroøkonomien. Den næste fase omfatter en undersøgelse af lignende indikatorer, der anvendes til overvågning af den traditionelle finansielle sektor. Den sidste fase omfatter globale makrofinansielle risici, som påvirker landenes vurdering af systemiske risici.

Verbindungen des Krypto-Ökosystems mit dem traditionellen Finanzsektor. Quelle: IMF

Risikovurdering i El Salvador

I arbejdspapiret blev C-RAM-metoden anvendt til at identificere risici i El Salvador, der gjorde Bitcoin (BTC) til lovmæssigt betalingsmiddel i september 2021. Ifølge papiret medfører brugen af BTC i El Salvador markedsmæssige, likviditetsmæssige og regulative risici. Forfatterne skriver følgende:

“Brugen af kryptoaktiver i El Salvador kan også betragtes som makrokritisk, da de seneste regulatoriske og juridiske ændringer udgør risikoen for betydelig kryptoisering i landet, hvilket underminerer finansstabiliteten og påvirker store pengeoverførsler og andre kapitalstrømme.”

IWF har gentagne gange frarådet El Salvador at indføre Bitcoin som lovligt betalingsmiddel. I januar 2022 opfordrede IWF det centralamerikanske land til at ophæve Bitcoins status som lovligt betalingsmiddel. Ifølge IWF medfører brugen af BTC som lovligt betalingsmiddel “store risici” med hensyn til finansstabilitet, finansiel integritet og forbrugerbeskyttelse.

Udvikling af politiske anbefalinger

Mens kryptokurver udvikler sig hurtigt, er regulatoriske myndigheder opmærksomme på potentielle risici og løsninger. Den 7. september samarbejdede IWF og Financial Stability Board på anmodning af den indiske G20-formandskab om et fælles arbejdspapir med politiske anbefalinger. Papiret kombinerede standarder og forenklede anbefalinger til forskellige risici forbundet med aktiviteter inden for kryptosektoren.

Disse initiativer fra IWF og andre internationale organisationer viser, at der er behov for en nøje overvågning og en passende politisk reaktion på risiciene i kryptosektoren for at sikre finansstabilitet og beskyttelse af investorer og forbrugere.

Exit mobile version