Analyse

Kommt der Bitcoin-ETF? Entscheidung im Gerichtsverfahren könnte den Weg für institutionelle Anleger ebnen

Kommer der en Bitcoin-ETF?

Den seneste stigning i prisen på Bitcoin (BTC) og andre kryptokurver skyldes en vigtig retsafgørelse i sagen mellem investeringsfirmaet Grayscale og den amerikanske børsmyndighed (SEC). Dette har fået prisen på BTC til at stige fra 26.000 til 27.650 dollars. Blandt de kryptokurver, der har oplevet den bedste ydeevne inden for de sidste 24 timer, er Bitcoin Cash (BCH) med en stigning på 18,5 %, efterfulgt af Toncoin (TON), XDC Network (XDC) og Stacks (STX).

Den katalysator, der har udløst den nuværende stigning på kryptomarkedet, er en amerikansk dommers afgørelse om, at SEC uretmæssigt har afvist Grayscales ansøgning om at lancere en Bitcoin ETF. Det betyder dog ikke, at virksomheden nu kan omdanne Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) til en børsnoteret fond, der følger Bitcoin-prisen.

SEC bliver nu nødt til at vurdere Grayscales ansøgning i henhold til rettens afgørelse. Hvis den godkendes, vil det højst sandsynligt føre til yderligere prisstigninger for den største kryptokurrency efter markedsstørrelse, da flere institutionelle investorer kan investere i den.

Desuden kan det åbne vejen for flere ETF’er. Der er i øjeblikket flere ansøgninger om Bitcoin ETF’er til den amerikanske børsmyndighed, herunder fra virksomheder som Bitwise, Blackrock, VanEck og WisdomTree.

Dog forventer kryptoeksperter, at SEC’s beslutning kan trække ud i flere måneder. De har tre muligheder: forsinkelse, godkendelse eller afvisning. De fleste analytikere mener, at det mest sandsynlige resultat vil være en forsinkelse af beslutningen. En sådan handling vil have en dæmpet virkning på Bitcoin og andre alternative kryptokurver.

En afvisning vil sandsynligvis have en negativ indvirkning på kryptopriserne. Hvis der dog gives tilladelse, kan prisen på Bitcoin stige til over 30.000 dollars igen. En sådan stigning vil også føre til yderligere gevinster for andre kryptokurver som Ethereum, Solana, Polkadot og Cardano.

Top  Tron (TRX) Erhält Auftrieb: Preis steigt um 68% und erreicht höchsten Stand seit Juli

Ifølge Tom Lee fra FundStrat kan BTC stige til 150.000 dollars, hvis ETF’en bliver godkendt. Andre kryptokurver vil også drage fordel af både den tætte korrelation til BTC og at investeringsfirmaer lancerer lignende ETF’er.

Jeg tror, at de indledende gevinster – både dem, vi ser nu, og dem efter godkendelsen af ETF’en – vil være begrænsede. Vi har oplevet en lignende situation, da SEC godkendte Bitcoin Futures ETF’en (BITO).

Yderligere vigtig økonomisk data i sigte

Bitcoin og andre kryptokurver vil også sandsynligvis reagere på nogle vigtige økonomiske data fra USA. Det amerikanske Conference Board vil offentliggøre de nyeste data om forbrugertillid. Økonomer forventer, at tilliden i august forblev høj, mens inflationen aftog.

Bureau of Labor Statistics (BLS) vil offentliggøre de seneste jobtilbud. Det forventes, at antallet af åbne stillinger er steget til over 9,5 millioner. Disse tal vil blive offentliggjort nogle dage før de seneste amerikanske arbejdsmarkedsdata (Non-Farm Payrolls).

Andre afgørende data, som vi skal være opmærksomme på, er USA’s bruttonationalprodukt og PCE-tallene, der forventes at blive offentliggjort henholdsvis torsdag og fredag.

Disse tal er vigtige, da de vil bidrage til at forudsige den amerikanske centralbank Federal Reserves næste beslutning. I sin erklæring på Jackson Hole Summit sagde Jerome Powell, at Fed i de kommende måneder fortsat kan hæve renten.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button