Analyse

XRPL overgår BTC, ETH og ADA i vigtige protokolstatistikker: hastighed, omkostninger og skalerbarhed

XRPL overgår BTC, ETH og ADA i vigtige blockchain-metriker

Den XRP Ledger (XRPL) fra Ripple har vist sig at være overlegen i forhold til prominent konkurrence som Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) og Cardano (ADA) inden for vigtige blockchain-metriker som hastighed, omkostninger og skalerbarhed. XRPL har i lang tid markeret sig som en af de mest skalerbare blockchains.

On-Chain-data har vist, at XRPL er den hurtigste blandt de fire netværk med 3,6 sekunder pr. transaktion. I tilfældet med Bitcoin kan blockchain tage flere minutter op til en time for at behandle én transaktion. Ethereum tager 15 sekunder til fem minutter pr. transaktion, hvilket stadig er markant langsommere end XRPL.

Det blev faktisk forventet, at Ethereums overgang fra PoW til PoS, kendt som “The Merge”, ville forbedre gennemstrømningen i ETH-netværket, hvilket ville resultere i en markant reduktion af den data, der registreres i netværket. Desværre viste det sig ikke at være tilfældet.

Blandt de fire netværk er Cardano-processeringstiden på andenpladsen foran BTC og ETH, men er stadig betydeligt langsommere end XRPL. Cardano tager 20 sekunder pr. transaktion.

Sammenligning af XRPL’s skalerbarhed og protokol-metriker

Hvad angår transaktionsomkostninger, kræver BTC $0,8073 pr. transaktion og er dermed den dyreste af de fire netværk. Transaktionsomkostningerne på Ethereum-blockchainen er kun et par cent. Det er værd at nævne, at The Merge har spillet en afgørende rolle i at sænke transaktionsomkostningerne på ETH til omkring $0,47. De ligger dog stadig markant højere end XRPL, især når omkostningerne til validering og omkostningerne under overbelastning tages i betragtning.

Top  Rollen af Bitcoin & Co. i finansiering af terrorisme: En ny debat er blusset op

XRP Ledger har attraktive gennemsnitlige transaktionsomkostninger på $0,0004. På det sidste netværk på listen afhænger transaktionsomkostningerne normalt af transaktions- og protokolparametrene. De kan ligge mellem $0,15 og $0,19, hvilket stadig er langt højere end XRPL.

Nogle data antyder, at XRPL kan håndtere op til 1.500 transaktioner pr. sekund (TPS), men Ripple’s Chief Technology Officer (CTO), David Schwartz, har for nylig præciseret, at netværket aldrig har håndteret så mange TPS. I praksis ligger det mellem 300 og 500 TPS. Sammenlignet med andre relevante netværk er dette et bevis på meget høj skalerbarhed.

Bitcoin behandler kun syv transaktioner pr. sekund. Før The Merge udtalte Ethereum-grundlæggeren Vitalik Buterin, at netværket efter overgangen ville kunne håndtere omkring 100.000 TPS. På nuværende tidspunkt håndterer Ethereum kun i gennemsnit 29 TPS.

Cardano håndterer i gennemsnit 250 TPS. Efter integrationen af Cardano Hydra blev der hævdet, at Cardanos skalerbarhed ville forbedre sig til omkring 1 million TPS, men det måtte hurtigt indrømmes, at udtalelsen var “forvirrende” – hvilket er en elegant måde at sige det mindste. Der er trods alt en forskel på 999.750 mellem 250 og en million.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button