AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

47 lande indgår nyt samarbejde om automatisk udveksling af kryptoinformation

En ny ramme for automatiske udveksling af information om kryptoaktiver vedtaget af 47 lande

En ny ramme kaldet Crypto-Asset Reporting Framework (CARF) er blevet vedtaget af en konsortium bestående af 47 lande, herunder USA, Storbritannien og Australien. Denne ramme er udviklet af Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) for at imødekomme udfordringerne, som det hastigt voksende marked for kryptoaktiver medfører. Ifølge en pressemeddelelse fra Australiens Finansministerium forventes den nye ramme at hjælpe disse lande med at sikre, at de seneste fremskridt inden for global skattegennemsigtighed ikke undermineres, samt at styrke bestræbelserne på at bekæmpe skattesvig.

Implementering af den nye ramme

De 47 lande har forpligtet sig til at hurtigt inkorporere CARF i deres nationale love og etablere udvekslingsaftaler inden 2027. Deres tidsplaner er underlagt nationale lovgivningsprocedurer. Desuden vil de lande, der er underskrivere af den fælles rapporteringsstandard, også implementere ændringer til standarden som aftalt af OECD tidligere på året. Denne koordinerede tilgang sigter mod at sikre konsistens og en gnidningsløs implementeringsproces både for virksomheder og regeringer.

Manglende inkludering af visse lande

Selvom listen over tilsagnslande omfatter alle de 38 medlemsstater i OECD, samt traditionelle økonomiske offshore-havne som Storbritanniens oversøiske områder Cayman Islands og Gibraltar, så mangler den centrale markeder som Kina og Hongkong, De Forenede Arabiske Emirater, Rusland og Tyrkiet. Der er heller ikke et eneste afrikansk land og kun to latinamerikanske lande – Chile og Brasilien.

Bekymringer om IRS’s overvågningsplaner

Mens IRS fortsætter med sine planer om at forbedre overvågningen af kryptotransaktioner, er der bekymringer for, at det kan føre til en stigning i beslaglæggelse af kryptoaktiver. En rapport fra 2022 udgivet af Justitsministeriet (DOJ) som svar på præsident Bidens Executive Order 14067, afslører, hvordan disse oplysninger kan anvendes med potentielle konsekvenser for kryptoholdere. Med IRS klar til at overvåge amerikaneres kryptovalutaforbrug gennem forventede 8 mia. nye afkast, kunne DOJ snart have en hidtil uset måde at beslaglægge kryptovaluta på. Det er værd at bemærke, at den amerikanske regering er en af de største indehavere af Bitcoin, som den har opbygget gennem en række beslaglæggelser relateret til kriminel aktivitet. Ifølge data fra Glassnode sidder USA på en beholdning på omkring 210.000 mønter, med en værdi på omkring 5,5 mia. dollars. Tallet er bemærkelsesværdigt, når man tænker på, at den samlede forsyning af bitcoin er begrænset til 21 millioner mønter.

Top  FTX's Finansielle Transparens og Opgørelse af Aktiver: En Gennemgang af Børsens Milliardstore Krypto-Portefølje og Konkursbehandling

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button