Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Australiens skattevæsen skærper overvågningen af krypto-investorer: 1,2 millioner konti under undersøgelse for mulige skatteafvigelser

Goldman Sachs Analysis: Ethereum's Path to Scalability

Das Australian Taxation Office (ATO) og Krypto-Investeringer i Australien

## ATO skærper overvågningen af Krypto-Investorer

ATO har meddelt, at de vil intensivere deres overvågning af krypto-investorer i Australien. Omkring 1,2 millioner konti bliver i øjeblikket undersøgt for potentielle skatteafvigelser. Denne handling kommer som følge af den stigende interesse for kryptovalutaer, som har fået ATO til at analysere personlige data og transaktionsdetaljer fra kryptobørser mere nøje.

### Fokus på Udeklarerede Krypto-Transaktioner

ATO har tydeliggjort, at de primært ønsker at afsløre udeklarerede transaktioner af kryptoaktiver. På grund af kryptobranchens komplekse natur er der ofte mangel på bevidsthed om skatteforpligtelser, hvilket er grunden til, at ATO forsøger at regulere handlende og oplyse dem om deres skattemæssige forpligtelser. Det at købe kryptoaktiver under brug af falske oplysninger kunne gøre denne investeringsklasse attraktiv for dem, der forsøger at undgå deres skatteforpligtelser.

### Skattemæssig Behandling af Kryptovalutaer i Australien

I Australien betragtes kryptovalutaer skattemæssigt som aktiver og ikke som udenlandsk valuta. Derfor skal investorer betale kapitalvinduesskat på gevinster fra salg af kryptoaktiver samt ved handel med digitale aktiver. ATO’s øgede bestræbelser viser deres engagement i at sikre, at alle skattepligtige aktiviteter er transparente og korrekt rapporteret.

## Voksende Popularitet af Krypto-Assets i Australien

Ifølge en rapport fra Finansministeriet er interessen for kryptoaktiver steget i Australien i de seneste år. Over 800.000 skatteydere har handlet med digitale aktiver i de sidste tre år, hvilket repræsenterer en stigning på 63 % i 2021. Prognoser indikerer, at kryptoindtægterne i Australien forventes at nå 1,6 milliarder dollars inden 2028 med en gennemsnitlig årlig vækstrate på 10,15 %.

### Fremtidige Bitcoin Exchange Traded Funds (ETFs)

Den Australske Værdipapirbørs (ASX Ltd.) planlægger at introducere Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’er). Godkendelser kunne betyde, at Australien indfører de første Spot-Bitcoin-ETF’er inden udgangen af 2024. Virksomheder som BetaShares, DigitalX Ltd. og VanEck har vist interesse for at introducere Bitcoin-ETF’er, hvilket tyder på en voksende institutionel interesse for krypto-investeringer. Den potentielle kapitaltilførsel fra Australiens pensionssektor til nye finansinstrumenter kunne markant styrke krypto-ETF-markedet.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version