AltcoinsBitcoinCardanoDeFiDogecoinEthereum

Blockchain VC Firm Lightspeed Faction Launches $285 Million Fund for Crypto Startups

Venture Kapitalfirma lancerer nyt $285 millioner fond til kryptoindustrien

Lightspeed Faction, et blockchain-fokuseret venturekapitalfirma (VC), har afsløret planer om lancering af en ny $285 millioner fond rettet mod investering i tidlige projekter inden for kryptoindustrien.

VC’et, bestående af teammedlemmer fra prominente enheder som Amber Group, Blockchain.com og Coinbase, har til hensigt at yde “krypto-nativ” rådgivning og support til de start-ups, det bakker op ifølge en pressemeddelelse fra torsdag.

Firmaet mener, at dets tjenester er særligt essentielle på et tidspunkt, hvor mange branchefolk har forladt rummet.

“Faction tilbyder stiftere adgang til et hold erfarne blockchain-investorer og driftsledere, som betjener branchen på et tidspunkt, hvor mange er flygtet,” sagde firmaet.

Meddelelsen om den nye fond kommer, mens kryptosektoren oplever fornyet optimisme efter en langvarig bjørnemarked.

ETF-optimisme fører til fornyet interesse i krypto

Markedsdeltagere er i stigende grad håbefulde om godkendelse af en Bitcoin-spotbørsnoteret fond (ETF) af US Securities and Exchange Commission (SEC).

Fornemmelsen afspejles i nylige fundraising-aktiviteter, såsom Blockchain Capitals succesfulde indsamling af $580 millioner til to nye fonde.

Derudover sikrede Nym Technologies $300 millioner fra venturekapitalfirmaer til at støtte krypto-opbyggere, udviklere og fællesskaber, med fokus på privatliv.

Som et joint venture med Lightspeed Venture Partners, et VC-firma med aktiver for $25 milliarder, investerer Lightspeed Faction typisk i seed-stage og Series A-finansieringsrunder.

Firmaet har allerede investeret i flere bemærkelsesværdige projekter, herunder Crossmint, Lens, Narya.ai, Skip.money og Matter Labs, holdet bag udviklingen af zkSync-layer-2-netværket på Ethereum.

“Økosystemet for blockchain er fyldt med lovende projekter, der ønsker at forstyrre alt fra finansielle systemer til telekommunikation, og vi ser frem til at samarbejde med dem for at pleje den næste fase af blockchain-innovation,” sagde Banafsheh Fathieh, medstifter og generalpartner for Lightspeed Faction.

Top  Australsk regering foreslår strengere regulering af cryptocurrency handelsplatforme

I mellemtiden har der været et mærkbart fald i krypto VC-finansiering på det seneste.

I løbet af den seneste uge sikrede blockchain-projekter en samlet sum på $34,7 millioner over ni aftaler ifølge data sporet af DeFi Llama.

Tallet repræsenterer et betydeligt fald fra den foregående uge, hvor der blev rejst over $107 millioner.

Bortset fra sidste uge oplevede offentligt afsløret investeringsprojekter af krypto VC’er også et fald i oktober.

Som rapporteret faldt VC-finansiering i oktober med 10% måned-til-måned, med kun 75 investeringsprojekter registreret sammenlignet med 83 projekter i september 2023.

Dette afspejler desuden et betydeligt år-til-år fald på 45% sammenlignet med de 135 projekter, der blev rapporteret i oktober 2022.

Hvad angår investeringsfordeling modtog infrastrukturprojekter den største del af finansieringen, hvilket udgjorde cirka 24% af det samlede beløb, efterfulgt af decentraliseret finans (DeFi) på 21%, centraliseret finans (CeFi) på 9% og ikke-fungible tokens/GameFi på 13%.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button