AltcoinsBitcoinCardanoDogecoinEthereum

Chicago Mercantile Exchange (CME) Dethrones Binance as the Largest Bitcoin Futures Exchange

CME overtager Binance som førende Bitcoin futures-børs

Den regulerede derivatmarkedspalads Chicago Mercantile Exchange (CME) har nu overhalet Binance som den største Bitcoin (BTC) futures-børs. Dette markerer første gang i to år, at CME har hævdet førstepladsen og indikerer en stigning i efterspørgslen fra institutionelle handlende.

Ifølge data fra CoinGlass, rangerer CME nu øverst blandt futures og evige futuresbørser med en åben interesse på cirka 4,07 milliarder dollars. Dette repræsenterer en stigning på 4% inden for de seneste 24 timer og udgør en betydelig markedsandel på 24,7%. Til sammenligning lå Binance’s åbne interesse på 3,8 milliarder dollars og oplevede en tilbagegang på 7,8% i samme periode.

Mens CME tilbyder handel med traditionelle futureskontrakter med forudbestemte udløbsdatoer, leverer Binance og andre børser både konventionelle futures og evige kontrakter uden udløb.

Hvordan gjorde CME dethrone Binance?

Omlægningen af rangeringerne skete midt i en større gennemstrømning af belåning på det kryptiske marked, drevet af vilde prisudsving. Volatiliteten resulterede i et fald på 2 milliarder dollars i den samlede åbne interesse for Bitcoin, der tidligere lå på 12 milliarder dollars. Faldet havde en mere mærkbar indvirkning på handlende på Binance sammenlignet med deltagere på CME-markedet. Efter at have nået en 18-måneders højde på næsten 38.000 dollars, oplevede Bitcoin en skarp retræte mod 36.000 dollars, efter Blackrock registrerede iShares Ethereum Trust i Delaware. Bemærkelsesværdigt var der et lignende mønster, da BlackRock i juni ansøgte om en spot BTC-børsnoteret fond (ETF).

CME’s voksende markedsandel indikerer stigende institutionel interesse

CME’s gradvise stigning til topplaceringen i løbet af dette år understreger den voksende efterspørgsel fra institutionelle markedsdeltagere, der søger at handle med den største og mest etablerede kryptovaluta. En forskningsrapport offentliggjort af Bitwise Asset Management i 2020 afslørede, at CME Bitcoin futures-markedet konsekvent leder spotmarkedet på en statistisk signifikant måde.

Top  Kursexplosion: Bitcoin auf Ethereum - BTC20-Kurs liegt noch immer 200 % über dem Startpreis

David Lawant, leder af forskning hos handelsplatformen FalconX, bemærkede, at CME støt har vundet markedsandel i løbet af 2023, og disse gevinster er intensiveret i de seneste uger på grund af forhøjet markedsspænding omkring BTC spot ETF-ansøgninger. Lawant understregede yderligere, at CME’s dominans blandt store traditionelle finansielle institutioner understreger den betydelige interesse fra dette publikum inden for kryptovalutaer.

Det er værd at bemærke, at CME for ti dage siden steg fra fjerdepladsen for at blive den næststørste Bitcoin futures-børs. På dette tidspunkt sagde André Dragosch, leder af forskning hos Deutsche Digital Assets, at CME’s stigning er et resultat af afvikling af bearish positioner på offshore børser i stedet for at blive drevet af lange futurespositioner. Ifølge Dragosch har CME’s andel af BTC futures OI muligvis øget i forhold til andre børser, men den samlede mængde BTC futures og evige OI har ikke set en betydelig stigning i BTC-termer. Dette antyder, at den nylige prisstigning sandsynligvis blev induceret af en short-squeeze og en reduktion af den samlede åbne interesse.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button