AnalyseBitcoin

Der Crash des stärksten Stablecoins: Eine Analyse des Tether-Einbruchs gegen den nigerianischen Naira

Tether styrtdykker mod nigeriansk Naira: Hvad skete der?

Tether styrtdykker mod nigeriansk Naira

Den 2. november 2022 stødte verden på et mærkeligt fænomen – nemlig en pludselig kollaps af Tether-Dollaren mod den nigerianske Naira på Binance’s P2P-marked. I løbet af kun to dage faldt USDT-kursen fra 1.200 til 790 Naira, hvorefter den hurtigt kravlede tilbage op til 1.000 Naira. Dette rejser spørgsmålet: Hvorfor kollapsede den stærkeste stablecoin mod en valuta fra udviklingslandet Nigeria, hvis pengebeholdning på omkring 52 milliarder dollar stadig ligger under Tethers?

Det mystiske fald

Den nigerianske Naira har to officielle valutakurser: en for investorer, eksportører og banker, og en for det sorte marked. I første uge af november svingede den officielle kurs mellem 909 og 780 Naira, mens den sorte markedskurs lå omkring 1.000 Naira per dollar. Det er her, hvor fænomenerne begynder at blive interessante.

Teorier og forklaringer

Den nigerianske avis, The Tribune, har foreslået flere teorier og forklaringer bag Tether-kollapset. Én forklaring lyder på, at Centralbanken har betalt udenlandske banker deres valutagæld med omkring 6,7 milliarder dollar, hvilket skabte en øget dollarstrøm på markedet og samtidig øgede Nairas værdi med omkring 5 procent.

En anden teori lyder på, at Centralbanken strammer grebet om Binance’s P2P-marked, hvilket skaber usikkerhed og liquiditetsmangel. En tredje spekulation går ud på, at Centralbanken har manipuleret kurserne på P2P-markedet for at få dem til at passe med de officielle kurser.

Top  XRP-Prognose: Renommeret Krypto-Analytiker forudsiger en pris på 27 US-dollar

Mulige geopolitiske forbindelser

En mere spekulativ teori handler om geopolitiske forbindelser, hvor den nigerianske Naira kunne være blevet brugt til at finansiere russiske aktiviteter i Afrika. Spekulationerne går ud på, at Bitcoin og Tether kunne være blevet brugt til at omgå finansielle sanktioner og sende værdier til og fra Afrika. Der er dog kun få beviser for denne påstand.

Konklusion

Den mest sandsynlige forklaring er, at P2P-markedet reagerede hysterisk på grund af lavere likviditet og spekulativ adfærd hos kryptohandlere, mens det sorte marked forholdt sig mere roligt. Selvom den præcise årsag stadig er ukendt, er det klart, at dette fænomen har skabt begejstring og debat blandt økonomer og kryptoinvestorer.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button