Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

EU Sikkerhedsvagthund Overvejer At Inkludere Krypto i Investeringprodukter

Könnte ASIC sein Miner Signale signalisieren einen bevorstehenden Krypto-Anstieg?

Europas finansielle markeder kan være på vej til at åbne op for kryptovalutaer som investeringsmuligheder. Den europæiske tilsynsmyndighed for værdipapirer, European Securities and Markets Authority (ESMA), overvejer at inkludere kryptoaktiver i investeringsprodukter. Dette skridt kan åbne døren til en enorm markedsmulighed for kryptovalutaer, der går udover blot spot Bitcoin børshandlede fonde (ETF’er).

ESMA’s henvendelse til interessenterne har til formål at udvide de aktiver, der er berettiget til Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities (UCITS), et marked der er værdisat til €12 billioner. Godkendelse af kryptoaktiver til UCITS vil give bredere adgang til kryptovalutaer inden for dette marked.

I USA har fonde forvaltet af store spillere som BlackRock og Grayscale allerede tiltrukket cirka $18 milliarder siden årets begyndelse og har spillet en stor rolle i at drive Bitcoin-rallyet i første kvartal af 2024. Dog er godkendelse ikke garanteret, og ESMA indsamler interessenternes input indtil den 7. august for at indhente perspektiver og indsigter.

En fordel ved adgang til UCITS for kryptoindustrien er de forskellige investeringskategorier. UCITS investeringer omfatter forskellige fonde med forskellige aktivallokeringer baseret på deres risikoprofiler. Dette framework kunne også gavne markedslikviditeten, da der ikke ville være behov for godkendelse for hver enkelt investering i kryptoaktiver, modsat i USA, hvor ETF’er er baseret på enkelte aktiver, der kræver regulatorisk godkendelse.

Trods potentielle fordele er der stadig forhindringer, der skal overvindes, før kryptoaktiver kan inkluderes i UCITS-frameworket. En væsentlig udfordring er opbevaring, da regler for depotbanker skal koordineres med opbevaring af kryptoaktiver. EU er i gang med at implementere Markets in Crypto-Assets reguleringen (MiCA), som indeholder regler for sikker opbevaring og adskillelse af aktiver for vogterne. Kryptoaktiver involveret i UCITS ville sandsynligvis skulle overholde disse regler.

ESMA søger specifikt feedback om, hvordan inklusionen af specifikke kryptovalutaer i UCITS-frameworket ville blive påvirket af MiCA. Men processen med at opdatere reglerne for UCITS berettigede aktiver forventes at være tidskrævende og underlagt forhandlinger. Det vil sandsynligvis være en lang rejse, før der bliver truffet en endelig beslutning om, hvorvidt kryptoaktiver vil blive tilladt i UCITS.

Sidste måned vedtog EU formelt en anti-hvidvaskningsforordning (AMLR), der gælder for alle krypto-aktivitetstjenesteudbydere (CASPer). Loven giver mere magt til Financial Intelligence Units (FIUs) til at opdage og bekæmpe hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme. Vestlige Europa er blevet en førende region inden for global krypto adoption, og næsten halvdelen af de europæiske kryptoholdere ejede Bitcoin i februar, ifølge en nylig undersøgelse.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version