Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Europæiske Crypto-entusiaster ser på USA’s godkendelse af Bitcoin ETF’er

Argentina's E-Commerce Giant MercadoLibre Reports $21 Million in Customer Crypto Assets

Den europæiske kryptomarked ser med en vis jalousi på sidelinjen, mens den amerikanske børs for værdipapirer og børser (SEC) godkender elleve spot bitcoin-børshandlede fonde, hvilket fører til FOMO (frygt for at gå glip af) – det er værd at bemærke, at der allerede er masser af produkter tilgængelige i Europa.

### Crypto ETPs i Europa

Selvom det amerikanske marked er større og har mere potentiale for at låse flere indtægter op i Bitcoin (derfor al den spænding omkring godkendelsen af en spot Bitcoin ETF) – har Europa allerede børshandlede produkter (ETP’er) tilgængelige for detailinvestorer. Spot Bitcoin ETP’er har eksisteret i Europa i lang tid og giver investorer eksponering for kryptovaluta. Europa er meget mere progressiv på kryptoprodukt-fronten.

Tilbage i maj 2015 meddelte Sveriges XBT Provider AB godkendelsen af Bitcoin Tracker One (CoinShares-produkt). Dette var det allerførste bitcoin-baserede værdipapir, der blev tilgængeligt på en reguleret børs. I oktober 2015 lancerede de Euro-denominerede Bitcoin-baserede værdipapir, Bitcoin Tracker EUR, tilgængelig gennem Nasdaq Nordic.

### Hovedleverandører

Europæiske ETP-spillere på markedet inkluderer 21Shares, CoinShares, WisdomTree, VanEck, Valour, Invesco, Hashdex, ETC Group. Det er usandsynligt, at en Bitcoin ETF vil blive noteret i Europa på grund af reguleringshindringer. Laurent Kssis, direktør hos finansieringsselskabet CEC Capital, forklarer, at en Bitcoin ETF aldrig ville eksistere under UCITS-lovene i Europa. En ETF i definitionen er en kurv med aktier og tilbyder diversificering, hvor ingen komponent har mere end 20% af tildelingen.

### Crypto ETF og ETP Flows

På den første handelsdag indsamlede US-spot-bitcoin-ETF’erne over $4 milliarder i handelsvolumen. BlackRocks produkt så ETF’en indsamle cirka en fjerdedel af volumen, og Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), som blev konverteret til en ETF, så næsten halvdelen af volumen. Bloomberg Intelligence-analytiker Eric Balchunas tweetede, “der var 700.000 individuelle handler den første handelsdag ind og ud af de 11 spot ETF’er.” “For kontekst, det er dobbelt så mange handler som for $QQQ (selvom det ser meget større $-volumen, fordi større fisk bruger det). Så meget mere grassroots aktion (vs store seed-køb), end jeg forventede, hvilket er godt,” tweetede Balchunas.

### ETP’er og ETF’er, der er noteret globalt, får momentum

Crypto ETF’er og ETP’er noteret globalt er steget med 119,6% i de første 11 måneder af 2023, ifølge ETFGI, et uafhængigt forsknings- og konsulentfirma, der dækker tendenser inden for ETF-området.

I november sidste år indsamlede crypto ETF’er og ETP’er noteret globalt nettoindbetalinger på $1,31 milliarder og bragte årets nettoindbetalinger til $1,60 milliarder. I Europa så crypto ETP’er noteret i Tyskland og Schweiz indbetalinger på henholdsvis $663 millioner og $434 millioner i 2023, hvilket udgør 22% og 13% af formueunderadministrationen (AUM) ifølge ETF Stream.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version