Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Gold erreicht neue Bestmarke: Wettlauf mit Bitcoin um Investorengunst

Goldman Sachs Analysis: Ethereum's Path to Scalability

## Guld når nye højder efter Bitcoin-boom

An den finansielle markeder er der i disse dage stor nervøsitet, da investorer venter på, at den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, fremlægger sine synspunkter for Kongressen. Frygten for, at Powell måske trækker udmeldingen om rentenedsættelser tilbage, har fået mange investorer til at trække sig væk fra markedet. På trods af generel forventning om, at den første rentenedsættelse fra Fed vil finde sted i juni, håber emittenter af nye kryptovalutaer stadig på at nyde godt af de lave renter.

### Guldprisen stabil over 2000 dollars i månedsvis

Efter Bitcoin-boomet har guld også klaret sig godt på markedet og nåede for nylig en ny rekordpris på op til $2.142 pr. ounce. Dette er en markant stigning fra det seneste rekordniveau på $2.135 pr. ounce, som blev nået i december. Med guldprisen konstant over $2.000 har investorerne fortsat tillid til udsigten til rentenedsættelser.

### Forventningen om rentenedsættelser er afspejlet i guldprisen

Investorernes tro på kommende rentenedsættelser har tydeligt præget guldmarkedet, da høje renter normalt sænker prisen på guld, da det ikke giver afkast i form af renter. Den nuværende forventning om en udskydelse af rentenedsættelserne til juni har overraskende ført til en ny rekordpris for guld.

### Geopolitiske risici og centralbanker driver prisen

Ud over forventningen om lavere renter har også geopolitiske risici bidraget til guldets popularitet. Konflikter i Ukraine og Israel har muligvis været med til at skabe et nyt rekordniveau, da guld anses for at være en sikker havn i krisetider. Både investorer og centralbanker har øget deres køb af guld som følge af disse usikre tider.

Sammenfattende kan det siges, at guldprisens stigning er en kombination af troen på kommende rentenedsættelser og bekymringer om geopolitiske spændinger. Dog forventes kursen at være ustabil, da der stadig ikke er endelige oplysninger om de planlagte rentenedsættelser i USA.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version