AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

Hamas’ increasing use of crypto for fund transfers raises concerns

Hamas vælger kryptovalutaer som fundstransaktioner

En ny rapport fra Wall Street Journal afslører, at Hamas har vendt sig mod kryptovalutaer for at omgå traditionel finansiel tilsyn. Denne taktik blev valgt efter et israelsk luftangreb i 2019, der målrettede en Hamas-kommandør med tilknytning til Iran og dermed afbrød organisationens hovedsageligt kontantbaserede og uformelle pengeoverførselssystem.

Efter drabet på kommandøren Zuhair Shamlakh, begyndte Hamas og dets tilknyttede grupper at bruge kryptovalutaer som Bitcoin (BTC) og Tether (USDT) til at afvikle økonomiske transaktioner. Ifølge israelsk politi tillod denne skiftende strategi, at Hamas og den palæstinensiske Islamske Jihad modtog store summer fra Iran i de to år op til angrebene på Israel i oktober.

Israel har forsøgt at imødegå denne udvikling ved at udstede syv ordrer siden 2021 om at beslaglægge kryptovaluta, der er forbundet med Gaza-baserede pengevekslingskontorer med angivelige forbindelser til Hamas.

Rapporten fra Wall Street Journal viser desuden, at Gaza-baserede pengevekslingskontorer bruger kryptovaluta til at modtage finansiering fra Iran og forklæde støtten til islamiske grupper som Hamas. Det estimeres, at op til halvdelen af pengene, der flyder gennem disse kontorer, blev dirigeret til Hamas.

I sidste ende viser rapporten, at Hamas oprindeligt brugte kryptovalutaer til små donationer fra støtter, men at det siden 2020 er blevet en afgørende metode til store pengeoverførsler inden for hawala-netværk, der er baseret på tillid og kontanter og ofte anvendes i områder, hvor banker er dyre eller upålidelige.

Top  Uniswap DAO planlægger at investere 12 millioner dollars i Ekubo i bytte for en 20% andel i en fremtidig governance token

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button