Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Hongkong lancerer første Bitcoin-ETF og sammenlignes med US-markedet: Hvordan klarer de sig?

Verschwindet und erscheint erneut auf DTCC-Webseite

Hongkong Bitcoin-ETF klar til lancering

Hongkong bevæger sig mod at etablere sig som et centrum for digitale aktiver ved at følge i USA’s fodspor og lancere deres allerførste børsnoterede Bitcoin-fond (ETF). Den Hongkong Securities and Futures Commission (SFC) har allerede godkendt denne lancering, hvor China Asset Management (Hongkong) i samarbejde med OSL Digital Securities og BOC International Prudential Trusteeship forventes at lancere spot-Bitcoin- og Ether-ETF’er inden udgangen af april.

Den nye ETF har allerede været genstand for sammenligninger med den tre måneder gamle amerikanske spot-Bitcoin-fond, der har tiltrukket 56 milliarder USD i aktiver. Selvom store finansgiganter og multinationale selskaber var involveret i kapløbet om dominans på det amerikanske ETF-marked, mangler de hongkonganske udbydere af ETF’er som Harvest Global Investments Ltd., HashKey Capital Ltd. og Bosera Asset Management (International) Co. denne kendthed.

Eksperter anbefaler at justere forventningerne til ETF’en efter den mindre økonomiske sektor i Hongkong, da byen ikke har samme store finansielle sektor som Manhattan. Den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC), der har godkendt direkte investeringer i Bitcoin via ETF’er, er stadig tilbageholdende med at godkende en Ether-ETF. Til sammenligning har Hongkong allerede givet grønt lys til både Bitcoin- og Ether-kassafonde.

En interessant forskel mellem Hongkongs og USA’s ETF’er er, at de hongkonganske ETF’er har en form for indløsningsmekanisme, der tillader udveksling mellem den underliggende værdi og ETF-enheden, mens de amerikanske fondsmodel opererer med kontantindfrielse. Dette gør det mere effektivt og skaber muligheder for arbitrage ifølge Evgeny Gaevoy, medstifter af Wintermute Trading Ltd.

Der er stor forventning til, hvordan Hongkongs ETF vil klare sig i forhold til den amerikanske pendant. Dog understreger eksperter nødvendigheden af realistiske forventninger, især i betragtning af regionens beskedne størrelse inden for futures-ETF’er. Mens lanceringen af ETF’en sigter mod at styrke Hongkongs stilling som et kryptohub, er det endnu uvist, om succesen i denne henseende vil være bæredygtig. Udviklingen af ETF-infrastrukturen for virtuelle aktiver vil tage tid, men forventes at tiltrække flere aktører, øge handelsstrømme, forbedre priser, stramme spreads, øge likviditet og reducere gebyrer i det lange løb.

Exit mobile version