Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

IOTA og Shimmer (SMR) – En analyse af 2023 og perspektiverne for 2024

Polygon Labs und NEAR Foundation arbeiten für die Integration von zkWasm L2 Prover zusammen

IOTA – Tilbageblik og fremtidsudsigter

IOTA og det tilknyttede projekt Shimmer (SMR) har gennemgået op- og nedture i kryptoåret 2023. IOTA oplevede en positiv udvikling, mens Shimmer faldt i værdi. Hvad skete der i IOTA-økosystemet i løbet af året?

Finansielle problemer begyndte at blive tydelige for IOTA-stiftelsen tidligt på året. Stiftelseschef Dominik Schiener knyttede kontakter til De Forenede Arabiske Emirater, men planerne om at finde nye finansielle partnere tog en uventet vending. I september meddelte IOTA-stiftelsen, at de etablerede en afdeling i Abu Dhabi, men finansieringen af dette træk rejste tvivl.

En kontroversiel beslutning blev truffet, hvor IOTA-stiftelsen besluttede at øge mængden af IOTA med 65 procent for at finansiere den nye afdeling i Abu Dhabi. Dette skabte uenighed og bekymring blandt investorer og endda blandt en medstifter af IOTA, David Sønstebø.

Samtidig mistede Shimmer (SMR) også sin betydning, da fokus skiftede til IOTA fra Abu Dhabi. Projekter som DeFiLlama og den planlagte lancering af en stabil mønt kaldet USPlus viste sig at være mindre attraktive end forventet.

IOTA-stiftelsen har udstukket planer for 2024 med fokus på decentralisering. Men trods gentagne løfter om decentralisering, har der endnu ikke været konkrete fremskridt. Tvivlen om IOTA’s relevans i kryptobranchen er øget, da andre mere multifunktionelle projekter som Solana (SOL) er kommet i fokus.

IOTA havde oprindeligt til formål at spille en vigtig rolle i Internet of Things (IoT), men har nu skiftet fokus mod andre områder som DeFi og Web3.

Selvom IOTA delvist har genoprettet sin position på markedet i 2023, er det stadig bagud i forhold til kryptolederen Bitcoin. De kommende år vil være afgørende for IOTA og Shimmer, da kravene om konkrete resultater stiger.

I 2024 vil der fortsat være stor opmærksomhed på IOTA og Shimmer for at observere, hvad der sker i økosystemet både foran og bag kulisserne.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version