Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

IOTA Stiftung behält die Kontrolle: Dezentralisierung entpuppt sich als Mogelpackung

Aufwärtstrend von Bitcoin hält an – drei Gründe warum er noch nicht zu Ende ist

IOTA’s Dezentralisieringsforsøg: Bliver det til noget?

IOTA, den populære kryptocurrency, annoncerede tidligere i september planer om at skifte fra en central koordinator til en ti-personers komité som den sidste instans i netværket. Men det viser sig nu, at IOTA Foundation stadig har det sidste ord.

De enestående IOTA

I modsætning til andre kryptokurrency-netværk som Bitcoin og lignende, er IOTA’s netværk ikke decentraliseret. Selvom der har været planer om en version 2.0 i årevis, hvor der ikke skulle være en central instans, mangler der stadig praktiske resultater. Derfor blev kryptoscenen generelt begejstret, da IOTA Foundation i september annoncerede et skridt hen imod decentralisering. Den centrale koordinator i IOTA-netværket skulle erstattes af en ti-personers komité til at validere transaktioner. Men med implementeringen af IOTA-opdateringen Stardust viser det sig, at denne reform er en skuffelse.

Manglende ægte uafhængighed

I stedet for en decentraliseret komité bestående af universiteter, institutioner og virksomheder, har IOTA Foundation placeret sig selv og andre samarbejdspartnere i næsten halvdelen af de ti valideringspositioner. Desuden er medlemmer som Imperial College London, Software AG, det schweiziske Blockchain Center UZH, Akkodis og ETO Group alle blevet udpeget af IOTA Foundation uden nogen form for valg fra tokenholdere.

Mere facade end substans

Der er en alvorlig mangel på reelt uafhængighed i IOTA’s valideringskomité. Selv i IOTA’s sideprojekt Shimmer er situationen tvivlsom. Her har IOTA Foundation alle ti pladser i komiteen. Dette er i modstrid med grundprincipperne for andre kryptokurrency-netværk såsom Bitcoin, hvor decentralisering og uafhængighed er afgørende for tilliden til netværket.

Kan IOTA tages alvorligt?

I lyset af disse oplysninger må man spørge sig selv, om IOTA kan tages alvorligt som kryptocurrency. Ledelsen i IOTA Foundation har tidligere truffet betydelige beslutninger uden nogen form for demokratisk proces, hvilket har forårsaget prisinstabilitet og mistillid i kryptoscenen. Desuden har udviklingen af IOTA 2.0, kendt som “Coordicide”, været til debat i syv år, og mange tvivler på, om det nogensinde vil blive en realitet.

Konklusion

Med alle disse kontroversielle forhold i betragtning er det desværre svært at betragte IOTA som et ægte decentraliseret kryptocurrency. Mens der stadig er håb om, at IOTA kan opnå ægte decentralisering med version 2.0, er der mange skeptikere, inklusive tidligere tilhængere, der tvivler på, at det nogensinde vil ske inden 2024.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version