Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kraftig nedgang i offentliggjorte investeringsprojekter af krypto venturekapitalister i oktober

Crypto VC Investments Continue to Take a Hit, Drop Another 10% MoM

Investering i krypto falder markant i oktober

I løbet af oktober er der sket en betydelig nedgang i offentligt bekendtgjorte investeringsprojekter fra krypto-venturekapitalister (VC’er). Ifølge data fra RootData er der registreret en nedgang på 10% i forhold til måneden før, med kun 75 investeringsprojekter sammenlignet med 83 projekter i september 2023, som rapporteret af den kinesiske journalist Wu Blockchain.

Denne nedgang markerer også et betydeligt fald på 45% sammenlignet med de 135 projekter, der blev rapporteret i oktober 2022.

Rapporten nævner, at disse statistikker kan blive revideret i fremtiden, da ikke alle finansieringer bliver annonceret med det samme.

I forhold til investeringsfordelingen udgjorde infrastrukturprojekter cirka 24% af finansieringen, efterfulgt af decentral finans (DeFi) med 21%, central finans (CeFi) med 9% og ikke-udskiftelige tokens/GameFi med 13%.

Hvad angår den samlede finansieringsmængde, oplevede oktober et fald på 20% i forhold til måneden før, med en samlet investering på $430 millioner. Dette er i skarp kontrast til de $530 millioner, der blev registreret i september 2023.

Derudover er det årlige fald endnu mere markant og faldt med imponerende 63% fra de $1.15 milliarder, der blev investeret i oktober 2022.

Bemærkelsesværdige finansieringsrunder i oktober

Trods den generelle nedgang var der stadig bemærkelsesværdige finansieringsrunder på over $12 millioner.

Blockaid, et udviklingsselskab inden for web3-sikkerhed, sikrede sig $33 millioner i finansiering gennem en seed-runde, der involverede prominente investorer som Sequoia Capital, Greylock Partners og Cyberstarts. Blockaid har samarbejdet med MetaMask om at introducere en ny funktion, der sigter mod at styrke brugernes sikkerhed.

En anden bemærkelsesværdig finansieringsrunde involverede Blackbird, en udbyder af loyalitets- og forbindelsesværktøjer til restauranter. De gennemførte en Series A-finansieringsrunde på $24 millioner, ledet af a16z.

SynFutures, en decentraliseret derivatudveksling, rejste $22 millioner i deres Series B-runde ledet af Pantera Capital, og Membrane Labs, en kryptohandel og udlånsplatform, sikrede sig $20 millioner i deres Series A-finansieringsrunde.

Spilfirmaet NEON Machine gjorde også indtryk med fuldførelsen af en finansieringsrunde på $20 millioner, ledet af Polychain Capital, mens Binance annoncerede lanceringen af deres 39. nye mønts minedriftsprojekt, Memecoin (MEME).

Derudover fuldførte RWA-låneplatformen Untangled Finance en finansieringsrunde på $13.5 millioner og afslørede deres lancering på Celo-netværket.

Nedgangen i krypto-VC-investeringer afspejler en forsigtig holdning inden for branchen, potentielt drevet af regulatorisk usikkerhed og markedsvolatilitet.

Dog har investorernes sentiment for nylig forbedret sig, som det fremgår af stigningen i indstrømningen af digitale aktivfonde.

Digitale aktiver-fonde oplevede rekordhøje nettoindstrømninger på $326 millioner i den seneste uge, hvilket markerer den største enkeltuge med indstrømninger siden juli 2022.

Den stigende investeringsinteresse kan tilskrives den voksende optimisme omkring potentielt godkendelsen af en spotbaseret Bitcoin-børsnoteret fond (ETF) af US Securities and Exchange Commission (SEC).

“Indstrømningerne måned til dato er nu tæt på en halv milliard dollars,” sagde CoinShares i en nylig rapport og bemærkede, at dette indikerer en stigning i investorernes tillid.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Exit mobile version